Detenen una dona per falsificar receptes mèdiques per aconseguir ansiolítics i revendre’ls

Les falsejava amb un segell robat a la seva doctora i l'encapçalament de l'Hospital de Bellvitge

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 25 de novembre una veïna de Vilanova i la Geltrú de 48 anys per falsificar receptes mèdiques per aconseguir ansiolítics que posteriorment revenia al mercat negre. Les investigacions es van posar en marxa quan els Mossos van identificar tres persones a Castelldefels amb 14 caixes i un total de 840 comprimits d’un medicament pertanyent al grup de les benzodiazepines amb propietats ansiolítiques. També duien tres receptes més d’aquest medicament fotocopiades i signades per la mateixa doctora. Posteriorment, els investigadors van esbrinar que una doctora havia denunciat la falsificació de receptes fent servir el seu segell escanejat i l’encapçalament de l’Hospital de Bellvitge.

Els investigadors van aconseguir identificar la persona que, essent pacient de la doctora, havia aprofitat aquesta circumstància per sostreure una recepta que posteriorment havia fotocopiat centenars de vegades amb la finalitat d’aconseguir aquest medicament. La detinguda hauria dut a terme aquestes compres juntament amb un grup de fins a set persones que participaven habitualment amb ella en les compres, pràcticament cada dia.

Fruit de les indagacions es va acreditar que, des del mes de maig de 2018, s’havien dispensat 277 receptes d’aquest medicament a les 48 farmàcies ubicades als municipis del partit judicial de Gavà.

El conjunt d’aquestes receptes tindrien un valor de venda d’entre 70.000 i 80.000 euros i permetrien fabricar 16.620 dosis de Karbuki, una droga molt estesa al nord d’Àfrica que es fabrica combinant aquest medicament amb altres drogues com l’haixix.

Finalment, el 25 de novembre, els agents, sota la tutela policial, van detenir la dona a casa seva com a presumpta autora d’un delicte de tràfic de drogues i falsificació documental.

L’arrestada ha passat a disposició judicial avui i el jutge instructor ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.