Desmantellen una plantació de marihuana amb 1.800 plantes en una nau d’Olesa de Montserrat

Mossos i Policia Local van detenir vuit persones que malvivien a la planta superior

Dos agents a la plantació de marihuana desmantellada a Olesa de Montserrat. CEDIDA

Els Mossos i la Policia Local d’Olesa de Montserrat van detenir aquest dimarts vuit homes com a responsables d’una plantació de marihuana amb 1.800 plantes en una nau industrial del municipi, al polígon Can Vinyals. També es van intervenir 110 quilograms de cabdells preparats per a la seva distribució. Els investigadors estimen que el valor de la marihuana intervinguda superaria els 270.000 euros al mercat negre. Els detinguts malvivien a la planta superior de la nau. El jutge va decretar presó provisional per a 7 dels 8 detinguts.

El mateix dia 25 de gener, els Mossos van ser informats per la Policia Local de l’existència d’aquesta plantació. Els agents es van desplaçar al lloc i van comprovar que la nau, que presentava diverses esquerdes, desprenia una forta olor característica de les plantacions de marihuana.

En entrar, els Mossos van localitzar una plantació de marihuana perfectament instal·lada amb estances específiques pel cultiu i l’assecatge de la substància. A l’interior de la nau hi havia vuit persones que, en adonar-se de la presència policial, van intentar fugir del lloc, tot i que finalment van ser detingudes.

Fent una inspecció més acurada de la nau els agents van comprovar que a la planta superior hi malvivien les persones encarregades del manteniment de la plantació, motiu pel qual es va aturar la inspecció i es va precintar la nau.

Al matí següent, sota la tutela del jutjat en funcions de guàrdia, van realitzar una entrada i escorcoll on es van intervenir 1.800 plantes i 110 quilograms de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució. Els investigadors estimen que el valor de la marihuana intervinguda superaria els 270.000 euros al mercat negre.

A més, els tècnics de la companyia elèctrica van determinar que la plantació estava connectada il·legalment a la xarxa principal de distribució. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar presó per a set dels investigats i llibertat amb càrrecs per al vuitè.