Reclamen incloure la prohibició d’aparcar motos a les voreres de Barcelona

Sota el lema 'Recuperem les voreres: Fem fora les motos de les voreres', les organitzacions expliquen que cada dia hi ha 90.000 motos i ciclomotors aparcades a les voreres sense complir les condicions establertes a la normativa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una quarantena d’entitats han signat un manifest que reclama treure les motos de les voreres. Es tracta d’una proposta de Catalunya Camina, ECOM, BACC, FAVB, Eixample Respira, PTP, P(A)T i Revolta Escolar. Demanen incloure la prohibició d’estacionar motos a les voreres dins de l’ordenança de circulació de vehicles i vianants que està previst que es modifiqui durant les setmanes vinents. Sota el lema ‘Recuperem les voreres: Fem fora les motos de les voreres’, les organitzacions expliquen que cada dia hi ha 90.000 motos i ciclomotors aparcades a les voreres sense complir les condicions establertes a la normativa municipal, ocupant 26.000 metres quadrats d’espai públic i creant situacions de risc.

Recorden que la llei estatal de trànsit prohibeix l’aparcament de vehicles de motor sobre les voreres, mentre que l’ordenança de circulació i vianants permet l’estacionament de motos a les voreres que es compleixen determinades condicions. Lamenten, però que en molts casos no es compleixen aquestes condicions i que ni l’Ajuntament de Barcelona ni la Guàrdia Urbana han estat capaços de fer complir la normativa existent.

Les entitats afirmen que s’hauria d’aprofitar el canvi urbanístic que està registrant la ciutat per incloure també aquesta prohibició per tal d’alliberar espai i garantir el dret a l’accessibilitat perquè totes les persones puguin desplaçar-se sense obstacles.

Els impulsors i signants reclamen també als grups municipals que donin suport a la iniciativa de prohibir les motos l’estacionament a les voreres a través de la seva inclusió a l’ordenança.