El Consorci de Turisme de Barcelona ha organitzat aquest dimecres una trobada entre diferents actors del món de l’alta gastronomia de la ciutat en què han participat l’alcalde Jaume Collboni i diversos cuiners i cuiners amb estrella Michelin, entre d’altres. La reunió ha servit per traçar noves línies d’actuació per potenciar la gastronomia de la ciutat, mentre que l’Ajuntament de Barcelona ha refermat la seva aposta per l’alta gastronomia i la cuina d’excel·lència com un atribut més de la marca Barcelona.
La reunió, que s’ha celebrat al Mercat del Ninot, al districte de l’Eixample, ha comptat també amb la participació del tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció econòmica i Turisme, Jordi Valls; el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Jordi Clos; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Salva Vendrell; i diversos representants del Consorci.
La trobada ha servit igualment per posar en valor el paper de lideratge que té Barcelona en el conjunt de l’Estat en aquesta qüestió. La recent Gala Michelin 2024 que es va celebrar a la ciutat el passat 28 de novembre ja va refermar aquest lideratge amb la consecució de 37 estrelles Michelin repartides entre 26 restaurants de la ciutat.
Durant la trobada, l’Ajuntament ha posat sobre la taula la seva voluntat de continuar apropant l’alta gastronomia al conjunt de la ciutadania, tal com ja s’ha fet enguany abans de la Gala Michelin amb un seguit de sessions de cuina o showcookings protagonitzats per alguns dels xefs amb estrella Michelin i que es van celebrar en diferents Mercats Municipals sota el lema ‘El teu mercat té una estrella’.
Aquests esdeveniments, organitzats conjuntament amb el Consorci de Turisme de Barcelona, han servit per posar en valor l’experimentació, la innovació i el treball amb el producte de proximitat, entre altres qüestions. La reunió d’aquest dimecres ha comptat també amb la presència del Gremi de Restauració de Barcelona, amb qui s’ha parlat també de la importància d’apropar el valor de l’alta gastronomia i la cuina d’excel·lència a tota la ciutadania.
“La cuina catalana és un dels motors de la gastronomia mundial i Barcelona la seva capital”, ha expressat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, qui ha subratllat davant dels i les xefs que la ciutat compta amb la seva feina diària perquè actuïn com a ambaixadors de primer nivell: “Quan algú escolti la paraula Barcelona l’associarà també a l’excel·lència gastronòmica”, ha expressat.
Collboni ha recordat igualment que els nou showcookings fets en Mercats Municipals van comptar amb la participació de 850 persones, que van exhaurir les places d’inscripció en poques hores, per la qual cosa l’Ajuntament de Barcelona ha plantejat mantenir i ampliar aquestes iniciatives durant el any que ve.
Entre els xefs assistents hi han participat Paolo Casagrande de Lasarte; Hermanos Torres; Mateu Casañas del Disfrutar; Jordi Artal del Cinc Sentits; Fran Agudo de Mont Bar; Albert Raurich, de Dos Palillos; Xabi Goikoetxea de l’Oria; Alejandro Icart de Slow&Low; Fran López del Xerta; Rafa de Bedoya de l’Aleia; Oriol Ivern de l’Hisop; Pere Monje de Via Veneto; Yoshikazu Suto de Suto; Lena Maria Grañé de Bajó i Albert Adrià de l’Enigma.