Albiol és partidari d’una abstenció del PP a la moció de censura i aposta per un toc de queda contra la covid-19

L'alcalde de Badalona veu una coalició amb Cs i PSC com una "quimera" tot i que li agradaria

L’alcalde de Badalona i expresident del PPC, Xavier García Albiol, és partidari que el PP s’abstingui en la moció de censura de Vox contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha dit en una entrevista a Ràdio 4 i La2, és una “irresponsabilitat” portar al Congrés una moció de censura de “focs artificials” en plena pandèmia i ha afegit que ell es mouria en l’escenari de l’abstenció.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, demana al Govern que aixequi el tancament de bars i restaurants i aposta per un toc de queda a les 22 hores si es manté la tendència actual de la covid-19. Pel que fa a una gran coalició de Cs, PSC i PPC, Albiol n’és partidari però diu que és “quimera” perquè els socialistes se n’han desmarcat.

Albiol considera que la moció de censura de Vox és un plantejament polític que “no serveix per a res” ja que és “impossible” que tiri endavant i aconsegueixi els vots suficients. “Jo crec que no podem donar suport a una moció de censura que està plantejada en aquests termes, són focs artificials. Penso que si votem en contra, el PSOE voldrà interpretar que té una majoria que li dona suport”, ha argumentat.

L’alcalde de Badalona també s’ha mostrat crític amb la gestió del govern de Sánchez sobre la pandèmia. Creu que si haguessin pres mesures unes setmanes abans del març, s’haurien evitat morts i contagiats per coronavirus. I ha reclamat que amb el context actual, el govern espanyol exerceixi de coordinador de les comunitats autònomes. “No pot ser que tant el govern d’Ayuso com el d’aquí, cadascú prengui les seves decisions. Les comunitats autònomes poden matissar les decisions, però el marc d’actuació ha de ser del govern d’Espanya”, ha defensat.

Pel que fa a la coalició electoral que proposa Cs amb PPC i PSC, Albiol ha admès que li agradaria que existís una “gran coalició de partits constitucionalistes” a Catalunya. Però l’ha considerat una “quimera” ja que els socialistes catalans se n’han desmarcat “des del primer dia” i, segons Albiol, han demostrat que estan més còmodes pactant amb ERC. I també ha criticat Cs per plantejar una coalició mentre al Congrés està negociant els pressupostos de l’Estat amb PSOE i Podem. Una actitud que considera “contradictòria”. “La direcció del PPC decidirà i si diu d’anar junts tots treballarem i, si no, també ho farem”, ha afegit tot i veure “complicada” una coalició amb Cs de cara a les pròximes eleccions del 14 de febrer.