AGBAR va cobrar 7,3 milions d’euros de més durant el confinament

Avatar photo

L'empresa concessionària d'aigües a la zona metropolitana de Barcelona en un primer moment no va voler reconèixer el que havia passat

Quan es començava a produir cert desconfinament pels vols de primavera, molts ciutadans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona van haver d’assistir a una conseqüència no desitjada del període durant el qual no podien sortir de casa: unes factures de l’aigua com mai les havien vist.

Després de mesos d’estira-i-arronsa entre Aigües de Barcelona (AGBAR) i l’Ajuntament de Barcelona, s’han començat a fer les primeres devolucions als usuaris dels imports carregats de més per l’empresa concessionària.

Aquests imports que van deixar a moltes persones sense paraules es van produir perquè els empleats que fan les lectures de comptadors, durant aquell moment no estaven a peu de carrer per evitar al màxim la mobilitat i això va fer que la factura de l’aigua durant el confinament es va fer de forma estimada.

Amb el desconfinament, quan es van poder revisar els comptadors, moltes llars registraven una pujada en el consum de l’aigua. Aquesta pujada del consum es va comptabilitzar en les factures de maig. És a dir, es va sumar el consum que s’havia fet però no s’havia pagat durant el confinament, en les factures de primavera. El problema es deriva del fet que les factures de l’aigua a l’AMB es fan per trams i per tant, moltes famílies van veure com havien de pagar el metre cúbic d’aigua a un preu molt major perquè el seu consum havia saltat de tram.

Així mateix, els usuaris van haver de pagar encara més perquè l’IVA, el cànon de sanejament i el cànon d’aigua es calculen sobre el preu final de la factura.

Finalment, l’AMB ha decretat que aquests diners hauran de ser retornats als usuaris, tot i que en un primer moment AGBAR no estava disposada a fer-ho i va afirmar que el sobrecost es derivava del nou impost sobre les escombraries del consistori. A més a més i segons ha informat el diari Ara, la quantitat a retornar és de 7,34 milions d’euros. “1,66 milions corresponen al consum d’aigua, 4,33 milions al cànon d’aigua, 772.049 euros a la taxa de clavegueram de Barcelona ciutat i 608.239 euros a l’IVA”, ha explicat el diari.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La línia ferroviària Malgrat de Mar- Blanes estarà llesta a finals d’any

Notícia següent

L’Ajuntament de Tàrrega denuncia actes vandàlics contra mobiliari urbà al Parc de Sant Eloi

Notícies relacionades