Aena ha anunciat la licitació de 49 locals de restauració a l'aeroport del Prat repartits per una superfície de 20.188 metres quadrats, un 30% més que en el darrer concurs. Les 49 unitats estaran distribuïdes en 29 lots: 20 d'ells amb una única unitat i nou amb entre dues i cinc unitats.
Segons Aena, la convocatòria és "excepcional", ja que suposa el 98% de l'activitat de restauració de l'aeroport i el concurs no es tornarà a repetir en més d'una dècada. Els contractes tindran una durada d'entre 8 i 12 anys i la licitació inclourà des d'espais dedicats al pernil, 'food markets', 'coffee shops', propostes saludables, fins a una vermuteria, un restaurant japonès o un restaurant d'estrella Michelin en un espai de 225 metres quadrats.
Com a novetat, s'incorporen locals de concepte obert per donar una major flexibilitat als operadors i tres espais de 40 metres quadrats situats en punts estratègics d'alta rendibilitat.
La licitació estarà adreçada a marques nacionals i internacionals, tot i que també apostant per les locals amb l'objectiu de donar a conèixer la gastronomia catalana a l'aeroport. A més, s'ha incorporat més superfície destinada a terrasses, especialment la situada més al nord, on s'inclouran opcions d'entreteniment, esdeveniments i oci durant 12 anys.
Els detalls del nou concurs s'han presentat aquest dimarts a l'esdeveniment 'Muerde Barcelona', amb l'assistència de 100 representants d'empreses del sector de la restauració. La directora general Comercial i Immobiliària d'Aena, María José Cuenda, ha destacat que per l'aeroport del Barcelona hi han passat 55 milions de viatgers durant l'any passat i que, per tant, "mereix una oferta d'alta qualitat".