Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

La 6a Gala de l’Any de cultura i folklore nacional d’Adifolk es farà a Parets del Vallès

Avatar photo

L’acte serà el 25 de novembre al Teatre Can Rajoler i comptarà amb la presència i participació d’entitats del municipi

La Gala de l’Any de l’Associació per la Difusió del Folklore (Adifolk) se celebrarà enguany a Parets del Vallès, que acollirà la fita el pròxim 25 de novembre al Teatre Can Rajoler. Així ho va decidir l’assemblea general ordinària del 2023, que Adifolk va fer el passat dissabte, 18 de març, on es va concretar quin municipi seria la seu de la 6a Gala de l’any.

La Gala de l’Adifolk és una festivitat anual que té per objectiu mostrar el reconeixement a un grup, a una federació i a una personalitat que hagi destacat en el camp cultural durant l’any. L’acte d’aquest 2023, a més, comptarà amb la participació d’entitats del municipi.

 

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha dit que: “És un honor per a Parets acollir aquest esdeveniment nacional i que hagin triat el nostre poble. Està clar que la nostra cultura local està més viva que mai. Fantàstica notícia que ens anima a seguir treballant en aquesta línia”.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, ha explicat que: “És emocionant i el resultat d’un gran treball conjunt de totes les parts: Adifolk, entitats i Ajuntament. Aquesta gala posarà Parets al mapa de la cultura nacional catalana i és un premi a la bona feina del nostre teixit cultural”.

 

Ivan Besora, president d’Adifolk, ha declarat: “Hem triat Parets, per la confiança amb Adifolk, amb la Gala o amb les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya. Per això s’ha valorat oferir aquest esdeveniment excepcional a Parets”.

Durant el 2022, Parets del Vallès va ser la seu també de la 50a edició del festival Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF de Catalunya). L’espectacle va incloure actuacions de la colla de Ball de Gitanes de Parets, del grup internacional de Bulgària Folk Dance Ensemble Detelini, dels Diables de Parets, de la colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets i dels Manyacs de Parets. L’acte va estar organitzat per la colla de Ball de Gitanes i per Adifolk amb la col·laboració de l’Ajuntament de Parets.

 

A més, la colla del Ball de Gitanes de Parets va ser reconeguda el 26 de novembre, a Balaguer, amb el premi Grup de l’any 2022 en el marc de la 5a Gala Adifolk, en la que la colla de Manyacs també estava nominada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Alcalde de Reus inaugurarà la ruta de tapes Ganxet Pintxo Primavera 2023

Notícia següent

La “TGN Crew Expo Car” exhibeix 140 cotxes de diferents èpoques a Cambrils

Notícies relacionades