601 euros de multa per intentar evitar el desnonament d’una família

Segons el document sancionador enviat per Interior, els manifestants van tenir una actitud pacífica

Desallotjament de l'Estela. Foto: @SindicatLloguer

El mes d’octubre l’Estela, el seu marit, els seus fills, el seu nét i una persona amb un 65% de discapacitat van ser desnonats del pis on vivien al carrer Còrsega número 219. Com en tants altres casos de desnonament, moltes persones es van concentrar davant l’immoble per evitar que la família quedés al carrer. El que diferencia aquest cas d’altres és que 31 persones que van participar en l’acció han rebut, aquesta setmana i sense previ avís, una sanció dels Mossos d’Esquadra per la qual els demanen 601 euros de multa; 18.631 euros en total.

Com en altres desnonaments, la policia va demanar als assistents que no impedissin l’actuació policial, però els manifestants van començar un acte de resistència. Els Mossos van intervenir per la força davant el que el Sindicat de Llogateres ha definit com a “resistència pacífica”.

També ho indica així el document d’avís de sanció que les 31 persones han rebut i on només s’explica que els manifestants no van fer cas de la policia quan els va demanar que permetessin el desallotjament i que afegeix que els concentrats van entonar càntics contra la policia i proclames com “no al desalojo“.

Aquesta sanció s’emmarca dins l’anomenada llei mordassa. Segons explica el diari Tot Barcelona, altres persones vinculades al moviment en favor de l’habitatge també han rebut aquesta setmana cartes similars a aquesta.

En un moment en el qual el debat sobre l’habitatge a Barcelona està damunt de la taula, la policia ha decidit augmentar la seva pressió sobre els moviments contra els desnonaments.