Una cinquantena d’infants de l’Esplai La Florida de L’Hospitalet han plantat vegetació a la plaça d’Eivissa. Han col·locat planta vivaç i vegetació arbustiva als parterres de la plaça i a les jardineres instal·lades abans i després de la plaça amb l’equip municipal de verd urbà de la ciutat. L’activitat té com a objectiu fomentar la participació comunitària i la cura de l’espai públic de la ciutat.
Hi han assistit l’alcalde de L’Hospitalet, David Quirós; la regidora de Manteniment i Serveis, Lola Ramos, i el regidor del Districte V, David Torres.
Campanya intensiva de plantació de vegetació a més de 200 espais
L’acció forma part de la campanya intensiva de plantacions arbustives, florals i de plantes vivaces, que va engegar l’Ajuntament de L’Hospitalet al maig amb l’objectiu de transformar i enriquir paisatgísticament 213 espais urbans de tots els barris de la ciutat.
La iniciativa busca crear entorns més agradables, vius i atractius per a la ciutadania i reforçar la biodiversitat urbana i és un pas endavant en la millora ambiental i estètica de L’Hospitalet, consolidant el compromís municipal amb un urbanisme més verd, resilient i saludable.
La campanya s’atura les pròximes setmanes a causa de les altes temperatures i es reprendrà al setembre per assegurar la pervivència de la vegetació.
Renaturalització de l’espai públic
L’Hospitalet aposta per millorar la naturalització de la ciutat per poder gaudir-la de manera més confortable durant tot l’any, i té com a objectiu que tota la ciutadania disposi d’un espai verd a 5 minuts del seu domicili.
Al juny va finalitzar la campanya de plantació d’arbrat més gran de tota la història de la ciutat, des de l’octubre s’han plantat a la ciutat 3.418 arbres nous a tots els barris.
I s’està treballant per impulsar illes verdes per tota la ciutat, espais verds amb punts d’aigua i zones de descans, que l’Ajuntament promociona perquè esdevinguin espais de trobada confortables per a la ciutadania per fer-hi comunitat.
És el cas de l’illa verda de Santa Eulàlia, amb més de 1.000 m² de sòl industrial en desús, que l’Ajuntament va expropiar per crear-hi un espai verd per al barri. O l’illa verda de Bellvitge, de 1.550 m², una antiga àrea d’aparcament que es va remodelar per convertir-la en zona verda, i també de l’illa verda de la plaça de Federico García Lorca. Tots aquests espais verds es van plantar de manera comunitària amb el veïnat o infants de centres educatius.