173.629 hospitalencs i hospitalenques són convocats diumenge a les urnes

Com sempre, l’Ajuntament posa a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei gratuït de transport adaptat des dels domicilis particulars fins als col·legis electorals.

A L’Hospitalet, 173.629 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 14 de febrer, per participar en les eleccions al Parlament de Catalunya. D’aquests electors, 2.409 votaran per primer cop i 65.176 (el 40% de l’electorat) ho faran en un col·legi diferent de l’habitual, per la desaparició del seu o per un canvi parcial que afecta només algunes meses. 

En aquests comicis, el nombre de meses electorals serà de 268, una més que en convocatòries anteriors, i el nombre de col·legis passa de 49 a 59 per l’aplicació de les mesures sanitàries i de prevenció anti-Covid.

 

El seguiment de la participació es podrà fer al web de l’Ajuntament, www.l-h.cat . Les dades s’actualitzaran a les 10, a les 12, a les 13, a les 14, a les 16 i a les 18 hores. I a partir de les 20 hores, es publicaran les dades de l’escrutini. 

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, votarà a les 12 hores, a l’Hotel d’Entitats de la ronda de la Torrassa, 105. 

Mesures especials de seguretat 

Aquest matí han començat les tasques de desinfecció dels col·legis electorals, que seran desinfectats de nou un cop finalitzada la jornada del 14F. En cada centre, a més, hi haurà servei de neteja per garantir les condicions higièniques adequades durant tota la jornada electoral. 

L’Ajuntament de L’Hospitalet té organitzat un dispositiu per garantir la seguretat de tots els electors i membres de les meses electorals. 

Durant tota la jornada, es mobilitzaran 600 persones, entre treballadors municipals i d’altres, i es destinarà a cada col·legi electoral una persona responsable de seguretat sanitària, que controlarà que l’espai compleixi totes les mesures, coordinarà el personal que participa en el funcionament de la jornada i vetllarà perquè les persones que vagin a votar respectin les mesures sanitàries. Tot aquest dispositiu el coordina la responsable municipal de prevenció de riscos laborals. 

 

Cada seu electoral tindrà marcats els itineraris d’entrada i de sortida, control d’aforament, organització de les cues i manteniment de les distàncies de seguretat entre persones, així com disponibilitat de material i d’equips de protecció. 

Per primer cop, s’han habilitat dinou equipaments nous com a col·legis electorals, més amplis i ben ventilats, per complir les mesures sanitàries i de prevenció anti-Covid. 

L’horari per a les votacions és de 9 a 20 hores, amb franges horàries recomanades per garantir el vot a tothom: de 9 a 12 hores, per a persones de risc; de 12 a 19 hores, per a no pertanyents a cap col·lectiu de risc, i de 19 a 20 hores, per a positives en coronavirus o en quarantena per contacte estret amb un cas positiu. 

Servei gratuït de transport per a persones amb mobilitat reduïda 

Com sempre, l’Ajuntament posa a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei gratuït de transport adaptat des dels domicilis particulars fins als col·legis electorals. Les persones interessades a utilitzar aquest servei han de trucar al telèfon 93 402 96 83, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i el mateix 14 de febrer, de 9 a 17 hores