100 dies de mandat a Sant Andreu de la Barca: més de 300.000 euros d’inversions i 60 accions

Avatar photo

El Govern Municipal de Sant Andreu de la Barca ha complert 100 dies de mandat (7 de juliol-15 d’octubre) i ha posat en marxa unes 60 accions i ha mobilitzat més de 300.000 euros en inversions que s’han focalitzat en diferents reformes en els centres educatius així com una de més de 140.000 euros destinada a diferents equipaments esportius. 

En aquests 100 primers dies de mandat, el Govern Municipal format per FEM Sant Andreu i En Comú Podem ha activat totes les àrees. La de Drets de la Ciutadania i Polítiques Socials ha posat en marxa diferents accions: en Cultura ha creat un pícnic musical durant l’estiu i una sessió de cinema a la fresca i també ha pogut treballar la Festa Major, la temporada de teatre de tardor hivern i ha modificat la Diada per potenciar-ne la presència de la cultura i les associacions de Sant Andreu de la Barca. Un bon exemple és la lectura de poemes, la sevillana i la interpretació d’una peça en violí. En Educació s’ha fet la inversió de 180.000 euros als centres educatius del municipi per fer-ne diferents millores:

 

  • Escola Vall Palau. Reformes per valor de 64.000 euros.
  • Escola Joan Maragall. Reformes per valor de 33.500 euros.
  • Escola Josep Pla. Reformes per valor de 21.500 euros.
  • Escola José Juan Ortiz. Reformes per valor de 18.600 euros.
  • Escola Can Salvi. Reformes per valor de 13.000 euros.
  • Escola Àngel Guimerà. Reformes per valor d’11.000 euros.
  • Escola bressol Pedemonte. Reformes per valor de 10.000 euros.
  • Escola Sant Andreu de la Barca. Reformes per valor de 3.300 euros.
  • Escola bressol El Cavallet. Reformes per valor de 1.200 euros.
  • Escola bressol El Trenet. Reformes per valor de 200 euros.

També s’ha posat en marxa el Pla Educatiu d’Entorn després de diferents reunions amb la Generalitat de Catalunya.

En Serveis Socials s’ha ampliat el pressupost del Banc dels Aliments, s’han agilitzat els mecanismes de les beques i s’ha pagat tot els endarreriments que hi havia pendents. També s’ha desenvolupat el projecte Nexes que es presentarà en uns dies i s’ha ampliat el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) per a les persones de 0 a 3 anys, obertura del servei a les famílies i s’ha tancat l’acord perquè el SIS es quedi de manera definitiva a la Casa Estrada. Finalment, s’han actualitzat tots els PIA (Programa Individual d’Atenció) ja que es portava un retard important en aquest aspecte i s’ha tancat l’elaboració del Pla d’Alimentació Garantida. 

En Salut s’ha treballat en col·laboració amb altres institucions la Setmana de la Lactància Materna, s’ha elaborat una proposta de programa Salut Escola i s’han engegat inspeccions sanitàries a diferents establiments acompanyat de cursos gratuïts complets presencials de manipulació d’aliments. També s’han preparat cursos de reanimació que es faran en pocs dies. 

 

En Joventut, s’està treballant per modificar l’Espai Jove perquè estigui obert tot l’any i no només uns mesos com passava fins ara. 

En Igualtat s’ha creat l’Espai Ciutadà contra la Violència Masclista cada primer dijous de mes a la tarda davant les portes de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. S’ha ampliat, per primera vegada, el Punt Lila de la Festa Major durant els 4 dies de les festes i no 3 com passava fins ara. S’han posat en marxa una sèrie de formacions a la plantilla de l’Ajuntament, així com els regidors i regidores del Ple Municipal, sobre perspectiva de gènere. També s’ha ampliat el contracte programa d’Igualtat amb la Generalitat de Catalunya per millorar-ne els serveis. 

En Gent Gran s’ha reservat una partida de 10.000 euros per fer algunes millores al Casal de la Gent Gran i s’han ampliat les hores i les places dels tallers per donar resposta a la demanda existent. 

 

En Seguretat Ciutadana i Protecció Civil s’ha actualitzat el protocol d’avís per calor intensa o molt intensa de manera que hi ha més departaments treballant de manera transversal. S’ha activat un pla de repintat dels carrers que ha permès ampliar els aparcaments del municipi i reordenar la zona del complex esportiu l’Onze de Setembre. Per altra banda, s’ha creat i activat el projecte pilot del Petó i Adéu per fer més àgil l’entrada i sortida dels centres educatius situats a Bonaventura Pedemonte.

L’àrea de Serveis Generals i Govern Obert també ha estat molt activa, en especial en participació ciutadana i participació política. S’han posat en funcionament les Regidories de Barri amb una molt bona recepció per part de la ciutadania i també s’han creat les primeres Enquestes de Valoració Ciutadana, en aquesta ocasió sobre la Festa Major i la Gimcana Nocturna. Respecte a les enquestes, han començat les del Pla d’Equitat i de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. 

 

Un dels grans elements és l’Audiència Pública Ciutadana, un torn obert de 60 minuts, una hora abans del Ple Municipal, de preguntes de la ciutadania cap als regidors i regidores del consistori. Per tancar la participació i centrat en la vessant política, s’ha creat la Comissió d’Estudi, un espai on els partits del Ple debaten i acorden els diferents reglaments com, per exemple, l’ordenança de Civisme i Convivència. 

Per finalitzar aquesta àrea, s’ha millorat la difusió dels plans d’ocupació que ha permès que més de 100 persones formin part de la borsa de treball del servei de consergeria. A més, s’ha modificat el reglament intern perquè el sistema de llistes sigui més just i democràtic que fins el moment. També s’ha modificat el Reglament Orgànic Municipal (ROM) perquè els discursos d’odi a la Sala de Plens tinguin conseqüències. 

L’àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció de la Ciutat ha fet una inversió en Esports de 140.000 euros en diferents equipaments esportius com Can Salvi, la pista d’atletisme, el poliesportiu Josep Pla o la pista descoberta. 

 

Pel que fa a Activitat Econòmica s’ha posat en marxa el programa “Suport a la indústria 4.0” destinat a les indústries dels polígons industrials i s’ha activat el protocol d’acompanyament a tots els comerços i botigues que apugen la persiana. 

Finalment l’àrea de Territori i Sostenibilitat també ha engegat diferents accions. En primer lloc l’actualització de la franja perimetral contra incendis de Sant Andreu de la Barca. A banda, s’han capturat 35 porcs senglars i ara s’està treballant per posar en marxa un programa d’esterilització. Respecte les colònies felines s’ha fet entrega de material com gàbies i contenidors per transformar-los en punts d’alimentació. També s’ha arribat a un acord per traslladar el punt d’alimentació de Vitàlia a Can Preses. Per acabar s’estan ultimant els detalls perquè Sant Andreu de la Barca tingui un veterinari que farà les feines de xipat i esterilització. S’ha habilitat un local d’uns 20 metres quadrats per tenir els animals que s’han trobat abandonats abans de la seva recollida. 

 

Per altra banda, s’han reparat 6 bicis elèctriques perquè la plantilla de l’Ajuntament disposi d’aquest sistema de mobilitat personal. Per anar tancant, s’ha posat en marxa la Jugateca, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on cada cap de setmana es fan activitats relacionades amb el medi ambient i s’ha tancat un acord perquè l’Ajuntament redueixi el plàstic de les ampolles d’aigua ja que s’instal·laran fonts d’osmosi i es repartiran ampolles d’acer inoxidable entre tot el personal de l’Ajuntament. 

El Govern Municipal ja ha avançat que en els propers dies s’aniran presentant més accions, alguna d’elles 100% focalitzada en la via pública. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut per punxar les rodes de més de 40 vehicles a la Ràpita

Notícia següent

Itineraris audio-guiats per conèixer els punts d’interès més destacats de cada parròquia d’Andorra

Notícies relacionades