Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Ubach es desplaça a Bèlgica per reunir-se amb Hadja Lahbib

Avatar photo

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest dimarts a  Brussel·les, capital de Bèlgica, en visita de treball. L’objectiu del desplaçament és  refermar la cooperació existent entre ambdós països –en els àmbits bilateral,  multilateral i europeu– i compartir sobre l’actualitat internacional.  

La jornada s’ha iniciat amb una reunió amb la ministra belga d’Afers Exteriors, Afers  Europeus i Comerç Exterior, i d’Institucions Culturals, Hadja Lahbib.  

Durant la trobada, les dues ministres han destacat la bona cooperació entre  Andorra i Bèlgica i s’han instat a continuar reforçant-la. En aquest sentit, Ubach ha  posat en relleu la importància de seguir treballant per assolir un Conveni entre el  Principat d’Andorra i el Regne de Bèlgica per eliminar la doble imposició en matèria  d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal (CDI).  

Així mateix, Maria Ubach ha informat la seva homòloga dels avenços de les  negociacions per tal d’aconseguir l’Acord d’associació amb la Unió Europea. La ministra  belga ha reafirmat el suport del seu govern en aquest procés.  

Ubach ha aprofitat el desplaçament a Bèlgica per mantenir una trobada amb  Angelina Eichhorst, directora executiva d’Europa Occidental del Servei Europeu  d’Acció Exterior de la Unió Europea.  

En aquest intercanvi, han constatat l’excel·lent cooperació d’Andorra i la UE en els  àmbits rellevants de l’acció exterior en els organismes internacionals. Han destacat,  en particular, l’ajuda al desenvolupament, l’estat de dret, la democràcia, els drets  humans, la igualtat de gènere i la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, han  subratllat la importància d’un diàleg polític proper, tal com figura a les Conclusions  del Consell relatives a un mercat interior ampliat homogeni i a les relacions de la  UE amb els països d’Europa Occidental no membres de la UE i les Illes Fèroe,  adoptades el 21 de juny del 2022. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Granollers subvencionarà els projectes d’obres de rehabilitació del Grup Primer de Maig

Notícia següent

Detenen 3 homes per robar en dos pisos i saquejar tres vehicles a Girona

Notícies relacionades