Torna la Cursa Tranfronterera després d’un any

La vuitena edició de la Cursa Transfronterera. Camí de Retrobament que s’havia d’haver celebrat el 2020 es farà enguany desprès que la pandèmia obligués a la seva suspensió. Avui 6 de juliol comencen les inscripcions i aprofitant aquest fet també s’ha fet la presentació oficial de la cursa que es disputarà el proper 18 de setembre amb dos recorreguts i en format nocturn per segona vegada.

“Avui és una mostra que les sinergies entre La Seu i Sant Julià són prou fortes i espero que en el futur vinguin noves iniciatives”, ha manifestat el cònsol major de la parròquia Josep Majoral. De la seva banda, l’alcalde de la capital de l’Alt Urgell, Jordi Fàbrega ha comentat que “hi ha molta gent molt animada per poder tornar a fer aquesta cursa després d’un any complicat”.

Aquest any la sortida es farà des de Sant Julià de Lòria i com a novetat cal destacar que l’inici del recorregut curt –de 21 quilòmetres- es farà des de la cota 2.000 de Naturland, el principal patrocinador de la prova. Si abans la sortida es feia des de Bescaran, “amb aquest canvi hem volgut donar-li aquesta vessant transfronterera”, ha explicat el sotsdirector del Centre Esportiu Òscar Balcells.

El regidor d’Esports del consistori català Carles Guàrdia s’ha referit al factor de la sostenibilitat assenyalant que les cintes que delimiten el recorregut són reutilitzables, que els participants s’han de portar el seu propi got o bidó i que el servei de bus que l’organització posa a disposició dels atletes evita que hagin de fer ús del vehicle particular. “El recorregut passa per camins històrics espectaculars i la millor manera de conservar-los és utilitzar-los”, ha remarcat Guàrdia.