Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

Satisfacció de la federació Special Olympics Andorra amb el paper en els Jocs Mundials

Avatar photo

La federació esportiva Special Olympics Andorra celebra els èxits assolits als jocs que van tenir lloc del 17 al 25 de juny i destaca que han recollit els fruits de l’esforç dels darrers quatre anys

El director nacional de la federació esportiva Special Olympics Andorra, José Antonio Pérez, s’ha mostrat molt satisfet dels resultats que la delegació andorrana ha assolit als Jocs Mundials Special Olympics Berlin 2023, que han tingut lloc a la capital alemanya del 17 al 25 de juny. “Hem complert els objectius que teníem quan vam marxar d’Andorra il·lusionats”, destaca.

La federació esportiva Special Olympics Andorra, patrocinada per Creand Fundació, ha tornat de Berlin amb nou medalles, tres d’or, tres de plata i tres més de bronze. Pérez ha valorat que “després de tot l’esforç i d’haver representat tan bé el país, celebrem els èxits del nostre equip que va marxar de Berlin molt més unit i que recull ara els fruits de l’esforç dels darrers quatre anys”. El director nacional també ha fet èmfasi en la bona acollida que va tenir la delegació tan bon punt va arribar a la localitat d’Olsberg, on durant quatre dies va participar en diverses activitats esportives i culturals abans de desplaçar-se a Berlin per als Jocs.

Per part de la delegació andorrana han viatjat a Berlin tretze esportistes, sis entrenadors, un personal mèdic i dos caps de delegació. Tots els esportistes “es van esforçar per donar el millor de cadascun d’ells”, explica Pérez, que també destaca que el moment més emocionant, a banda de les competicions, va ser la “cerimònia d’inauguració, que va ser espectacular”. En total, 190 països van desfilar.

Les disciplines esportives en les quals ha participat la delegació andorrana són atletisme, natació, bàdminton, botxes, judo i gimnàstica rítmica.

Quatre esportistes han participat en la modalitat d’atletisme, que han estat Pedro Martínez, Aina Barón, Jordi Julià i Jenifer Vílchez, acompanyats de Leonor Martínez com a entradora. En natació, els corredors han estat Claudia Ramos i Sergi Cuberes, i el seu entrenador, Ruben Amat. En bàdminton, Sandra Carvalho i Enric Adran han estat acompanyats de l’entrador Xavi Gómez. En botxes han competit Jordi Tarifa i Leticia Jales, i han tingut a Laura Martín com a entrenadora. En la modalitat de judo, l’entrenador Marc Reig ha estat la costat de Nàdia Roser i Xavi Sànchez. Finalment, en gimnàstica rítmica l’entrenadora Samanta Almeyda ha acompanyat a Laia Rodríguez.

Els tres ors han estat per a Xavi Sánchez en la disciplina de judo, Leticia Jales a botxes i Sandra Carvalho a bàdminton. Les tres plates se les han endut la dupla Leticia Jales i Jordi Tarifa en dobles mixtes de botxes, Nàdia Roser a judo i Enric Adran a bàdminton. Finalment, els tres bronzes els ha aconseguit Laia Rodríguez a gimnàstica rítmica.

La delegació andorrana ha aconseguit representar Andorra a Berlin amb un bon grapat de medalles gràcies al suport dels entrenadors i de l’equip tècnic que l’ha acompanyat durant quinze dies.

Creand Fundació patrocina la federació esportiva Special Olympics Andorra des del 2007, amb l’objectiu de contribuir a la integració social dels atletes, així com a l’organització i la seva participació en esdeveniments nacionals i internacionals d’aquestes característiques.

Es tracta d’un recolzament a una iniciativa que té com a missió la integració en la societat de les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, en condicions d’igualtat amb la resta de ciutadans, a través de l’esport.

La pràctica esportiva és una via de desenvolupament personal i social, que millora la qualitat de vida i engresca en la superació personal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 − 6 =

Notícia anterior

Un miler de persones celebren el Dia de l’Orgull a Viladecans amb una Festa Holi

Notícia següent

Obliguen un jutjat a enviar a Albània el cor d’un jove mort fa tres anys a Barcelona

Notícies relacionades