Sant Julià inaugura un nou espai públic de 800 m2 a la plaça Major

L’ampliació de la plaça Major ja és una realitat. Les autoritats de la parròquia, encapçalades pels dos cònsols, han inaugurat aquest dijous el nou espai públic.

Es tracta de dues parcel·les que sumen una superfície de 800 metres quadrats distribuïts en dos nivells, propietat de dues famílies de la parròquia. Una s’ha cedit al Comú de manera totalment gratuïta i l’altra amb un lloguer simbòlic.

Tal com ha recordat el cònsol major, Josep Majoral, la corporació ha aprofitat el procés de reparcel·lació de la zona per revitalitzar la zona de la plaça Major.

Les obres han consistit a aplanar i arreglar el terreny, posant grava per fer-lo més transitable i col·locant uns bancs per descansar, uns arbres i una font.
Responent a una demanda de la gent gran, també s’hi han instal·lat dues pistes de petanca. Una iniciativa que els padrins de la parròquia han acollit molt bé i més tenint en compte que estan situades enfront de la Llar de Lòria.

Els propers dies, el nou espai serà escenari d’alguns dels actes més tradicionals de la Festa Major com el ball de la Marratxa, la cercavila de gegants o les havaneres.