Prop de 80 atletes s’han inscrit pel moment en les tres proves del Mountain Festival Andorra

L'esdeveniment compta en el programa amb expositors de marques relacionades amb l’esport, xerrades, obres teatrals, tertúlies i curses

Aquest divendres a primera hora de la tarda ha tingut lloc a la plaça de la Germandat la inauguració de la primera edició del ‘Mountain Festival Andorra’, un esdeveniment obert a qualsevol persona amant de la muntanya i que compta en el programa amb expositors de marques relacionades amb l’esport, xerrades, obres teatrals, tertúlies i curses.

En aquest darrer apartat, quan el termini d’inscripcions encara no està tancat, al voltant de 80 atletes s’han apuntat per participar en alguna de les tres curses que se celebraran durant el cap de setmana, dues atlètiques i una de bicicleta en carretera. Jordi Soler, el director general d’OTSO, l’empresa organitzadora, ha manifestat al respecte que “per ser la primera edició no està gens malament”. El cònsol major, que ha obert oficialment la fira acompanyat de la cònsol menor i diversos consellers, ha fet especial menció en què “la voluntat del Comú és dinamitzar la parròquia a través de tota mena d’esdeveniments i aquest és un més”.

A banda de les curses, destaca la presència del corredor d’ultra trails de llarga distància i actual número 1 de l’Ultra Trail World Tour, Pau Capell que demà dissabte presentarà el projecte personal Breaking Twenty que consisteix en completar les 100 milles de l’Ultra Trail du Montblanc en menys de 20 hores.

El segon dels actes serà una taula rodona relacionada amb el món de l’esport i la dona en què intervindran una entrenadora personal, una ex ciclista professional i una corredora de ultra distància. Puri García, Xary Rodríguez i Clàudia Tremps seran las protagonistes del col·loqui Talks Mountain Women en la que cadascuna d’elles, des de la seva experiència personal, explicaran quina ha estat la relació amb el món de l’esport.

També cal destacar l’actuació en forma de monòleg que oferirà l’humorista Javi Sancho a l’auditori Claror sota el títol “Del deporte también se sale”.