L’endeutament de Sant Julià de Lòria s’ha reduït en 12 punts en 2 exercicis pressupostaris

Prop d’un centenar de persones -unes cinquanta de forma presencial- han seguit aquest dimarts la segona reunió de poble del mandat de la majoria encapçalada per Josep Majoral i Mireia Codina que s’ha celebrat a l’auditori Claror. La reunió s’ha dividit en quatre blocs: la feina feta durant els darrers mesos i la presentació dels comptes comunals, la situació de Naturland, els projectes 2022 i les preguntes de la ciutadania que es podien fer en directe i a través de WhatsApp.

Pel que fa a la feina feta, cal destacar la posada en funcionament de iversos espais per a la gent de la parròquia, com el Centre de Dia i l’Espai Laurèdia Jove, així com altres infraestructures necessàries com el dipòsit d’aigua de Nagol que assegura aquest servei a anys vista i en previsió del creixement urbanístic que es pugui produir al
quart.

En la qüestió del comptes, el 2020 s’han liquidat despeses per un import de 12.881.649, 70 euros que suposa una disminució respecte a l’exercici 2019 d’un 7,48% i l’execució dels ingressos ha estat de 14.017.715 euros el que representa un 94,02% del pressupostat.

L’endeutament formalitzat ha baixat 12 punts en relació al del 2019 passant d’un 135% a un 123% del sostre del 200% que marca la llei. El director de Naturland, Xabier Ajona ha exposat la nova realitat del centre d’activitats a l’aire lliure i les engrescadores perspectives de futur que s’obren amb les darreres xifres obtingudes, ja que en el darrer any la recaptació ha estat de 3,9 milions amb quatre mesos de tancament sanitari.

Pel que fa als projectes de futur, el cònsol ha destacat els passos fets a favor de convertir la parròquia en el campus universitari d’Andorra. Així com els avenços en favor de la dinamització comercial, i algunes obres cabdals com la plaça elevada al barri de Rocacorba que a més soluciona els problemes d’inundabilitat que hi ha a la zona de Les Arades.

En declaracions als mitjans prèvies a la reunió, Majoral ha explicat que “sota el paraigües de la transparència hem explicat els compromisos que hem pogut tirar endavant i també el que volem fer aquest 2022”, i ha afegit que “els números van millorant i hem reduït la despesa i el deute”. El cònsol també s’ha referit a Naturland en dir que “hi ha un full de ruta clar i es té clar cap a on es vol anar”.

Seguint amb el seu compromís de transparència en la gestió i implicació de la ciutadania en el dia a dia de la parròquia, el Comú ha dut a terme aquesta reunió que ha transcorregut amb molta normalitat. La trobada s’ha retransmès en directe per Lòria TV i pel canal de YouTube del Comú https://youtu.be/pwo98TVOI5U A més, tots els que volien fer arribar preguntes ja podien fer-ho des de fa dies i també durant la reunió per correu electrònic a l’adreça ciutadania@comusantjulia.ad o bé a través de WhatsApp a un número de telèfon que es va donar a conèixer per diversos canals.