Dimecres, 14 de maig de 2025
És notícia

Récord de pernoctacions a Andorra amb més de 9 milions aquest any

Avatar photo

Andorra podria acabar l'any rebent més turistes que mai

El moviment turístic al Principat d’Andorra registra xifres rècord després que durant els últims deu mesos s’han superat els nou milions de pernoctacions.

Les dades les han donat a conèixer el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, en una roda de premsa que també ha servit per fer balanç de la campanya d’estiu i de l’Andorra Taste.

De fet, el volum de pernoctacions al país ha augmentat un 165% en relació amb el 2021 i si es compara amb el 2019, abans de la pandèmia, la xifra és un 12% superior.

Entrant al detall, entre l’1 de desembre del 2021 i el 30 de setembre del 2022, Andorra va rebre més de 3 milions de turistes, un increment del 133% respecte al mateix període de l’any anterior i un 12% més que el 2019.

En aquest sentit, el país es troba en un moment de recuperació del turisme “molt positiu amb unes dades molt destacables”, un cop superada la pandèmia de covid-19.

Per al 2022, si es manté la tendència de creixement dels anys anteriors a la covid, s’estima superar la xifra global anual de pernoctacions fins a fregar els deu milions, la qual cosa representa un augment del 133% en relació amb el 2021 i suposaria un rècord històric.

Campanya d’estiu

Entre l’1 de juny i el 30 de setembre d’aquest any, Andorra ha rebut 3,5 milions de visitants, un 34% més respecte a l’estiu passat, i la xifra també millora en un 13% els registres prepandèmia, ja que el 2019 van ser 3,1 milions.

Aquesta millora també s’ha vist reflectida en el nombre total de pernoctacions, fins als 3,6 milions, un 31% més que el 2019.

Andorra Taste

Al setembre es va celebrar el primer Congrés de Cuina d’Alta Muntanya, l’Andorra Taste, amb l’objectiu de posicionar el Principat d’Andorra en el món gastronòmic a escala internacional.

L’esdeveniment va reunir 40 ponents restauradors i productors, dels quals 15 eren andorrans i 25 internacionals, i les jornades professionals van agrupar 976 persones.

D’altra banda, les jornades populars van ser un “èxit” amb la participació de 16 cuiners del país que van servir 13.767 tapes i 8.055 begudes, i van rebre una nota de 8,7 del públic, que en un 92% va assegurar que hi tornaria a assistir si es repeteix l’esdeveniment el 2023.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Viola la nòvia del seu fill amb ell, menor d’edat, dormint al costat

Notícia següent

Badalona obre les inscripcions per ser voluntari en la Copa del Rei de Bàsquet

Notícies relacionades