Reconeguts DJ internacionals arriben a Grandvalira

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

DJ de talla internacional com Dennis Cruz, Edu Imbernon, Sparrow & Barbossa i Els Suruba i grans noms de l’escena electrònica internacional com Ben Sterling, Anna Tur o Hector Couto es donen cita en L’Abarset de l’estació d’esquí andorrana de Grandvalira. Una ambiciosa proposta musical que converteix el local d’oci i restauració, que obre ja sense restriccions derivades de la pandèmia, en un dels punts de referència culturals d’aquesta temporada d’hivern 2021-2022.

Amb l’objectiu de recuperar la seva activitat normal després de l’aturada per la crisi del coronavirus i convertir-se en el millor après-ski d’Europa conjuminant oci, grastonomía i música, aquesta temporada L’Abarset represa l’esperit tradicional de l’antic local però amb la tecnologia més capdavantera de llum i so per a allargar les jornades d’esquí amb actuacions d’estils musicals on el house internacional i l’electrònica d’avantguarda marquen el pas.

Dins d’aquesta capdavantera proposta musical, aquesta temporada ja han passat per la cabina del local andorrà artistes tan coneguts com Edu Imbernon, Els Suruba, Dosem, Viviana Casanova o B Jones, que acaba d’anunciar la seva actuació en l’escenari principal del festival Tomorrowland 2022.

En les pròximes setmanes, L’Abarset serà l’escenari de les sessions de DJ de talla internacional, com Sparrow & Barbossa, el duo format pel suís Bryan Coletta i l’uruguaià Emiliano Haberli, artistes especialment coneguts pel seu afro house que estaran en L’Abarset el 18 de febrer.

El dissabte 19 serà el torn de Marco Faraone, que amb el seu estil versàtil portarà al públic de nou de tornada als 90 amb Masters At Work, Todd Terry i Laurent Garnier, sobretot en el seu vessant més house, com a principals referents, encara que els seus primers discos estaven més en l’ona hip-hop, amb Run DMC i Tupac com a influències. També el dissabte 19 actuarà el canari Héctor Couto que recentment ha estrenat el seu primer micro documental, Batega Latam, un dinàmic i integral cop d’ull a la professió del DJ i a les vivències que es generen a partir d’aquest ofici.

La DJ i locutora Anna Tur ocuparà la cabina de L’Abarset el dissabte 26 de febrer. Considerada com l’artista eivissenca amb major projecció internacional, Tur ha actuat en els clubs més importants de l’Illa Blanca (Pacha, Amnèsia, Privilege, HÏ, Blue Marlin i IMS Eivissa) i en els festivals més importants del món, com Creamfields, Tomorrowland, Untold, Neversea o The BPM Festival. Actualment es troba immersa en el llançament del seu propi projecte de comunicació i promoció artística, Balearica Music.

El divendres 4 de març serà el torn dels DJ Thomas Pasko, resident del famós club Poni de Tolosa, i l’endemà prendrà el testimoni Chus, que ha aconseguit compaginar els seus gires internacionals als Estats Units, el Canadà i Emirats Àrabs amb la seva actuació en L’Abarset.

L’11 de març la cabina de L’Abarset serà per unes hores la llar de Christopher Knight, més conegut com Kryder, que compartirà amb els amants de l’electrònica la seva potent proposta musical. L’endemà, el dissabte 12 de març, el també britànic Ben Sterling portarà a les muntanyes d’Andorra el seu pur so electrònic.

Finalment, per a donar la benvinguda a la primavera, el madrileny Dennis Cruz arribarà a L’Abarset el 19 de març. Cruz és un dels artistes espanyols que ha irromput amb més força en el panorama electrònic internacional, fins al punt que DJ de la talla dels Suruba, Marco Carola, Roger Sanchez o Umek inclouen tracks seus en les seves sessions.

RECUPERANT LA NORMALITAT AMB MÚSICA D’AVANTGUARDA

Des que va reobrir les seves portes el passat 28 de desembre amb l’actuació de l’artista i productor Edu Imbernon, L’Abarset ha acollit els espectacles d’artistes capdavanters com Dosem, Viviana Casanova, Els Suruba (que compaginen les gires sud-americanes amb la seva residència en Les Dalias d’Eivissa), Mar-t (resident d’Amnèsia Eivissa), Melanie Ribbe (de Cova Santa Eivissa) o Lucca Donzelli (de Pyramid en Amnèsia Eivissa).

Altres artistes que dins dels seus gires internacionals han pogut reservar una data per a L’Abarset han estat Jose AM, Serguei Rez, Marsal Ventura, Caravaca, Brian Van Andel o el expiloto de motociclisme Fonsi Nieto, ocupant la cabina les tardes dels divendres. Aquesta llista d’artistes ja confirmats s’anirà actualitzant en les pròximes setmanes amb més sorpreses i noms lligats a l’escena internacional de la música electrònica d’avantguarda i el ball.

I més enllà de les actuacions estel·lars dels caps de setmana, la proposta de L’Abarset és senar-stop tots els dies de la setmana, en els quals els DJ residents completen el cartell del après-ski amb estils més orientats al chill house, disc i deep house, sense oblidar el R&B, el hip-hop americà o el funky.