Quatre atletes andorrans als Jocs Olímpics de Pequín

La delegació andorrana compta amb el patrocini d'Andbank

Andorra tindrà quatre representants en els Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín (Xina) que comencen el pròxim 4 de febrer, dos en esquí alpí i dos més en ‘cross-country’ –esquí de fons–.

Així ho han exposat aquest dimecres en una roda de premsa el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, el cap de la missió, Jordi Orteu, i el vice-director general de Banca País d’Andbank, patrocinador del COA, Josep Maria Cabanes.

Els atletes amb plaça assegurada són Joan Verdú i Candela Moreno en esquí alpí, i Irineu Esteve i Carola Vila en esquí de fons, i hi ha la possibilitat, “complicada”, d’obtenir una cinquena plaça.

En aquest sentit, Martí ha dit que és “una llàstima” que l”snowboarder’ Maeva Estévez no hagi pogut obtenir la classificació a causa del seu positiu per covid-19, que la va obligar a perdre’s les últimes competicions.

EN ESPERA DE RESULTATS

“Que ho facin el millor que puguin, és tot el que demanem”, ha expressat el president del COA quant a les expectatives de resultats amb les quals afronten aquests Jocs.

En aquest sentit, Martí ha recordat que Esteve va aconseguir recentment una sisena posició en una cursa de la Copa del Món i Verdú ha guanyat en la Copa d’Europa, per la qual cosa Cabanes ha afirmat que “els resultats poden arribar en qualsevol moment”.

De la seva banda, l’esquiadora Candela Moreno ha manifestat que l’experiència li fa il·lusió: “Més enllà del resultat que obtingui, el que vull és fer una bona ‘performance’ i esquiar al meu millor nivell”.

El fondista Irineu Esteve ha reconegut que els Jocs són un dels dos grans objectius de la temporada, juntament amb el Tour de Ski, i s’espera a veure el circuit i a ser allà per marcar-se objectius més concrets.

SENSE BANDERER

Andorra no tindrà banderer en la cerimònia d’inauguració dels Jocs, ja que els esquiadors d’alpí encara no hauran arribat a la Xina i els fondistes competeixen l’endemà.

En aquest sentit, el president del COA ha destacat que “la competició prima sobre la cerimònia”, a la qual assistiran el cap de la missió i dos entrenadors més, i la bandera la portarà un voluntari.