Requisades 42.000 mascaretes no homologades i 800 tests d’antígens falsos

La Guàrdia Urbana de Barcelona va requisar 42.000 mascaretes no homologades, 809 tests d’antígens no homologats i presumptament falsificats o modificats i 5,5 quilos de marihuana en un local del barri del Fort Pienc de la ciutat.

En un comunicat aquest dimecres, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que els fets van succeir el dilluns, quan els agents van observar que dins d’un establiment els treballadors no portaven la mascareta posada i no respectaven les mesures sanitàries.

Els agents van decidir entrar en el local i, després de realitzar un registre, van localitzar 42.000 mascaretes KN95 sense el número de lot, data de caducitat ni certificat, “fet que podria significar que el que es pretenia era manipular les màscares”.

També van localitzar dues caixes i una bossa amb un total de 809 tests d’antígens on “no coincidia el número de lot amb els articles de l’interior”, i borses amb sis paquets que contenien 5,5 quilos de marihuana destinats a la venda.

Davant els fets, els agents van detenir a dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i una tercera va quedar investigada per un presumpte delicte d’estafa, contra la salut pública i falsedat documental.