PS SDP + reorganitzarà el SAAS en diferents parapúbliques

Garcia, número sis a la llista nacional, ha explicat que les empreses estarien sota la coordinació i direcció política del ministeri de Salut

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La coalició PS SDP+ reorganitzarà el Servei d’Andorrà d’Atenció Sanitària per parapúbliques gestores del centre hospitalari i sociosanitari. Així ho ha afirmat avui la número sis de la llista nacional, Maria del Carmen Garcia, qui ha exposat que actualment la ineficiència del SAAS posa en risc la sostenibilitat del sistema públic sanitari i que el projecte dels socialdemòcrates són petits parapúbliques que gestionarien els centres més importants com són l’hospital i El Cedre. Garcia ha argumentat que aquestes empreses estarien sota la coordinació i direcció política del ministeri de Salut, qui gestionarà directament aquests centres. 

Així mateix, des de PS SDP + es donarà una gran importància a l’atenció de la Salut Mental, que comptarà amb un centre d’atenció a diferents condicions cròniques que englobi modalitats residencials i de suport. 

 

L’aliança socialdemòcrata incorporarà un metge de referència i tècnics en cures auxiliars d’infermeria a tots els centres de salut del país; reforçarà els serveis infanto-juvenils; afegirà com a prestadors de la Cartera de serveis els professionals necessaris i que actualment encara no es troben sota el paraigua de la CASS i organitzarà de forma integral les emergències sanitàries extrahospitalàries. També es dissenyarà un sistema de prevenció, promoció i protecció de la salut i el benestar integral per a totes les persones al llarg de la vida i es tindrà com a eina per a la planificació sanitària i la presa de decisions un sistema sanitari d’informació.