PS SDP+ construirà l’Arxiu Nacional a la Massana

Moliné defensa que en un edifici de nova construcció es podrien donar les condicions necessàries per a la correcta conservació dels documents

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La coalició de PS SDP+ construirà l’Arxiu Nacional a la Massana. Els socialdemòcrates i progressistes entenen que l’Hotel Rosaleda no és una bona ubicació per la seva proximitat al riu i el risc d’inundació, segons ha explicat el candidat massanenc, Michel Moliné. “No tindríem els documents i l’arxiu de tot el país salvaguardats”, ha manifestat, recordant que Encamp és una zona inundable i que “no podem deixar tota la documentació relativa a la història del nostre país tan a prop del riu”.

 

D’aquesta manera, es vol fer a la Massana, on podria estar en una zona allunyada del riu. A més, “es podria fer un edifici completament nou, adaptat a les condicions de conservació que necessita la documentació dipositada a l’arxiu”, ha exposat el candidat progressista assenyalant que calen una temperatura i un nivell d’humitat particulars. 

La idea inicial és poder recuperar l’acord que es tenia l’any 2009 per tal que el comú de la Massana cedís una parcel·la en zona urbana, a l’avinguda del través, però “podria ser en qualsevol altra zona de la parròquia”, ha explicat Moliné.