Reconciliació socialdemòcrata: PS i SDP aniran plegats a les generals 

El líder del PS encapçalarà la llista nacional, mentre que no s'espera que el líder dels Progressistes vagi a cap llista

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les aliances electorals de cara a les imminents eleccions generals comencen a prendre forma. Els primers a anunciar una coalició han sigut el Partit Socialdemòcrata (PS) i els Progressistes-SDP, que avui han presentat una “aliança de forces progressistes”. El líder del PS, Pere López, serà l’encarregat d’encapçalar la llista nacional unitària, mentre que l’excap de Govern i líder del SDP, Jaume Bartumeu, no té previst presentar-se en cap llista.

El pacte, que va ser avalat ahir a la nit per les dues militàncies, reconcilia l’espai socialdemòcrata que va trencar-se el 2013 i ara sembla unir esforços per aglutinar el vot progressista i plantar cara a Demòcrates d’Andorra (DA). L’aliança serà tant en les llistes nacionals com en les parroquials que vagin anunciant, un tema que encara no està tancat del tot.

Pere López ha explicat que es tracta d’una candidatura que “molts ciutadans desitjaven des de fa temps” i que és “el que el moment del país demana”. Per la seva part, Jaume Bartumeu destaca que la coalició pot “engrescar” l’electorat de centreesquerra que en els últims anys s’estava abstenint.