Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Primer press trip de turisme inclusiu a Andorra

Avatar photo

L’experiència ha estat molt positiva i els assistents han valorat de manera especial els esforços que Andorra està fent

Un total de 16 persones entre experts, bloggers i influencers amb diversitat funcional i intèrprets espanyols han participat aquest cap de setmana en el primer viatge de premsa especialitzat en turisme inclusiu organitzat per Andorra Turisme i Parl´app en col·laboració amb l’agència de viatges Halcón Viajes, que compta amb un departament especialitzat en turisme inclusiu.

Des de divendres i fins ahir diumenge han visitat diferents punts d’interès turístic accesibles i que, a través l’aplicació mòbil de Parl’app han pogut conèixer de primera mà. En concret, els participants han passejat per la Ruta del Ferro, tot descobrint els pobles d’Ordino i La Cortinada i la mina de Llorts. També han tingut l’ocasió de visitar l’Espai Columba, el Pont de la Margineda, el centre històric de Santa Coloma, el camí de les Fonts a Escaldes-Engordany, el centre d’Encamp i el mirador del Roc del Quer.

Experts top en turisme inclusiu

Aquesta era la primera vegada que s’organitzava un viatge de premsa d’aquest tipus i realment suposava tot un examen per avaluar l’accessibilitat d’alguns punts d’interès turístic del país. L’experiència ha estat molt positiva i els assistents han valorat de manera especial els esforços que Andorra està fent en benefici d’una accessibilitat universal a continguts d’informació turística i patrimonial que es troben repartits per diferents zones del país.

A part de persones amb diversitat funcional, sobretot auditiva, que són influencers, bloggers especialitzats i delegats de premsa especialitzada de turisme inclusiu també els acompanyaven intèrprets de signes i representants de l’agència de viatges organitzadora.

En aquest sentit, hi han pres part mitjans de comunicació especialitzats com ara el digital “Tododisca”, que compta amb més de 30 milions de visites mensuals a la seva pàgina web i el programa de Televisió Espanyola “En lengua de signos” que emetrà un programa sobre Andorra.

També hi ha participat el president i la secretària general de la DCL (Deaf Champions League), Juan Carlos Basilio i Irina Ribón juntament amb els influencers “Familia Vázquez TV”, un dels primers influencers sords d’Espanya o el blog “La Oreja Voladora” on Isabel de las Heras visibilitza amb toc d’humor a través de les xarxes socials la seva realitat.

A part, el director de cine sord, Lázaro Conteras i d’altres persones que es dediquen a donar visibilitat a aquest col·lectiu a través de diferents activitats d’oci i cultura.

Durant la seva estada al país han rebut la visita de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat del Govern d’Andorra, Judith Pallarés, i han estat acompanyats per responsables d’Andorra Turisme i Parl’app. En concret, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, va realitzar una presentació de país perquè els participants coneguessin els principals atractius turístics del país així com les iniciatives que s’estan duent a terme en els diferents àmbits turístics per afavorir l’accessibilitat a la informació i el gaudi dels principals atractius per part de tots els públics.

També van mantenir una trobada amb el conseller d’accessibilitat del Comú d’Escaldes-Engordany, Toni Fernández i el tresorer de la Federació Andorrana d’Esports Adaptats (FADEA) i vocal de l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional del Principat d’Andorra (AMIDA), Xavi Fernández, ambdós, col·laboradors de Parl’app.

Parl´app: un projecte obert a tothom

El projecte Andorra Parl’app desenvolupat exclusivament per a Andorra ha estat una realitat gràcies al programa Infoturisme que agrupa Andorra Turisme i els set comuns del país. Aquesta aplicació no només s’adreça a persones amb alguna diversitat funcional sinó que els seus continguts també s’adrecen tots els públics com a eina d’accessibilitat universal.

L’accés a la informació es realitza amb un simple escaneig del QR que apareix a les plaques i no requereix disposar de l’aplicació descarregada prèviament. La rapidesa i facilitat de funcionament han permès que per exemple aquest estiu s’hagi arribat a puntes de 1.000 escanejos diaris.

Aquesta aplicació mòbil ha estat molt ben valorada per tots els professionals i usuaris que han assistit a aquest viatge de premsa, destacant-ne especialment els continguts informatius i la facilitat d’accés que ofereix.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Guàrdia Urbana de Barcelona amplia el seu cos policial

Notícia següent

Manresa presenta un full de ruta per revitalitzar el centre històric

Notícies relacionades