Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Àngel Fabregat i Agustí Franch guanyen els premis Crèdit Andorrà de poesia i teatre

Avatar photo

Han destacat les obres premiades entre les 15 presentades en la categoria de poesia i les 7 en la de teatre

Àngel Fabregat i Agustí Franch han guanyat el Premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà i el Premi de Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà, respectivament, atorgats en el marc de la Nit Literària del Cercle de les Arts i de les Lletres.

Els guardons, dotats per Crèdit Andorrà amb 3.500 euros cada un, han destacat les obres premiades entre les 15 presentades en la categoria de poesia i les 7 en la de teatre.

El poemari ‘L’Urpa del Temps’ d’Àngel Fabregat (Belianes, Lleida) parla del pas del temps “com una ungla que et va esgarrapant, mentre et buida la vida a cada instant”, explica l’autor, i afegeix que “la infància, la joventut, la maduresa, l’ancianitat fins la mort ens articulen un camí sempre incomplert”. Cada text poetitza una realitat que el poeta contempla sovint “com un paisatge àrid on cercar un petit oasi reconfortant”. “Amb l’edat arriba la comprensió i l’apreciació del valor del temps i de tenir salut”, conclou Fabregat.

L’autor defineix la seva obra com “la persistència de l’alè per servar el sentit de viure amb autenticitat, sinceritat i procurant que sigui el màxim de comunicativa”.

Agustí Franch defensa que la seva obra, en general, sempre té com a prioritat entretenir i per això quan té una història interessant i que pot captivar l’espectador o el lector “m’interessa endinsar-me en temes més profunds que aportin coneixements, o facin plantejar dilemes o debats interns”, explica. A l’obra de teatre ‘Dones de flors i herbes’ explica la història de dues trementinaires joves que surten a fer els seus habituals viatges per Catalunya, per vendre herbes i altres remeis, un trajecte de dos mesos que “acaba esdevenint un viatge intern molt intens”, resumeix l’autor.

La seva intenció és explicar què suposava ser una dona de muntanya a principi del s. XX i donar a conèixer “aquesta figura fascinant”, segons defineix Franch. Amb aquesta obra reivindica la figura de les trementinaires, perquè són “testimoni d’un temps, una època i una zona en la qual la vida era especialment dura”, relata.

Agustí Franch ja va guanyar l’any 2015 el Premi de Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà
amb l’obra ‘Fred’.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Badalona atén 1.054 persones en situació de sensellarisme

Notícia següent

Condemnat a 15 anys de presó per violar la seva filla durant 10 anys

Notícies relacionades