Obres de millora a les carreteres secundàries i túnels d’Andorra

De forma paral·lela, el Govern ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació definitiva  de la campanya 2023 de la millora de talussos a la xarxa viària del país

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Govern d’Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Territori i  Urbanisme, Raul Ferré, diverses licitacions per impulsar millores a diversos trams de carreteres secundàries així com actuar per als arranjaments dels túnels de la xarxa viària.

Entrant al detall, la primera licitació preveu actuar sobre la zona carretera secundària CS 251 del Forn de Canillo. Aquesta primera fase té per objectiu  reforçar l’estat actual d’un mur de maçoneria i, complementàriament, s’aplicarà un  tractament de revestiment amb morter del parament actual, es millorarà el drenatge  de la zona amb la construcció de nous trams de cuneta i finalment es millorarà la seguretat viària. Aquesta fase inicial s’actuarà en el tram comprès entre els punts quilomètrics 3.000 i 4.000 de la CS251 del Forn de Canillo, zona anomenat de Cal Ponet-Cal Borronet.

Per altra banda, també s’ha licitat la tercera fase d’actuació a la carretera CS 520  de Comallempla. Aquesta nova fase té per objectiu aplicar diverses millores com  ara la col·locació de protecció baixa en el tram de barrera de fusta metall.  Finalment, pel que fa a les licitacions de carreteres, el Govern ha decidit actuar per  millorar la cuneta a la CG2 entorn del punt quilomètric 9+000, zona de Racons.  L’obra consisteix en la millora de dos trams de cuneta que no estan revestides,  estan excessivament fondes i zones estretes on es millora el seu cabal. En total  son 361 ml de millora de cuneta on s’evitaran filtracions a la carretera i s’evitarà  que algun vehicle pugui sortir de la cuneta.

El Ministeri també ha licitat aquest dimecres diversos treballs de manteniment i  control per a la xarxa viària per a la campanya 2023. Així, es liciten els treballs per  actuar sobre el túnel del Pont Pla i el túnel d’Arcalís per dur-hi a terme accions  concretes i també es licita la retirada de trams de barrera tubular vermella existent  en els accessos i la instal·lació de barreres a la resta de túnels del país (els túnels  de Sant Antoni, el túnel de les Dos Valires i el Túnel de la Tàpia). Finalment, el  Govern també ha licitat el manteniment dels ancoratges.

Els diversos plecs de base es poden descarregar gratuïtament al web de la  Plataforma de contractació del sector públic  https://contractacio.govern.ad/SLE_Internet. El període de presentació d’ofertes  estarà obert fins al 16 de novembre del 2023.

Adjudicació de millora dels talussos

De forma paral·lela, el Govern ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació definitiva  de la campanya 2023 de la millora de talussos a la xarxa viària del país.  L’adjudicació ha estat pe a l’empesa INACCES per un import de 142.998,02 euros.  L’objectiu de les obres consisteixen en l’execució d’una sèrie de tractaments  destinats a l’estabilització, sanejament i manteniment de diversos trams de talús de  la xarxa de carreteres generals.