Obre l’espai Àgora, per xerrades i col·loquis, a la Massana

Obrirà l’espai Àgora un tema força actual: el turisme regeneratiu

L’Àgora és l’espai de xerrades i col·loqui de la Serenalla, l’esdeveniment multidisciplinar que inclou una àmplia oferta de compres, concerts, performances, gastronomia i xerrades, tot al voltant dels conceptes de sostenibilitat i benestar.L’objectiu de l’Àgora és ser un punt per compartir coneixements i opinions a partir de temes d’interès general. També es pretén que el públic pugui compartir taula, de forma distesa, amb grans professionals de diferents disciplines.

Obrirà l’espai Àgora un tema força actual, el turisme regeneratiu, que defensa una forma sostenible de viatjar, de tal manera que els visitants tinguin un impacte positiu al seu lloc de vacances, revitalitzant l’entorn i les economies locals. Hi participaran Maria Faura, coordinadora de Turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya, Xavier Godàs, consultor en sociologia, Gerard Cosa, CEO d’Anigami Experiències i Raul Ferré, ambaixador de la mobilitat sostenible de FEDA.

També hi haurà una Àgora sobre el tema central de la Serenalla d’enguany: la Cultura de la Pau. Sota el títol “Sabem dialogar?”, tres professionals de la Mediació explicaran en què consisteix aquesta tècnica de resolució de conflictes. Una de les participants serà la sociòloga, mediadora i educadora Alba Castellví, especialitzada en temes familiars i autora, entre altres, dels llibres “Educar sense cridar” i “Educar adolescents”.

També es tractarà la mediació comunitària, ja que la Serenalla comptarà amb el psicòleg, mediador i professor Rafael Llinàs, que ha tirat endavant diferents projectes en zones tan conflictives com la Mina, a Sant Adrià del Besòs. Llinàs és coautor del llibre “Guia para el mediador professional” i el seu blog, conflictopolis.com, va guanyar un premi el 2019. La xerrada comptarà amb Ramon Tena, el mediador amb més trajectòria a Andorra, especialitzat sobretot en la promoció del diàleg a les organitzacions i en accions amb gent jove que han patit un conflicte armat.

Un dels plats forts d’enguany serà la presència del reconegut astrofísic Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i investigador a l’Institut de Ciències de l’Espai del CSIC. Ribas participarà a una Àgora sobre ciència i evolució del pensament en què es posaran sobre la taula els descobriments més sorprenents de la història. També hi participaran la investigadora Sònia Fernández-Vidal i el doctor en física quàntica, Jordi Mompart.

D’altra banda, la Serenalla tornarà a tractar el tema de la participació ciutadana, ja que és un dels aspectes en què pretén incidir aquest esdeveniment pluridisciplinar. Participaran com a ponents la ministra d’Afers socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallàs, la presidenta del projecte Vida, Eva Tenorio, la dinamitzadora comunitària Laura Comas i el politòleg i investigador Yvan Lara.

També tornarà a tenir presència l’Àgora centrada en el benestar, en aquest cas, sobre les teràpies integratives. Hi participaran les doctores en medicina integrativa, Elena Bejarano i Maria Pérez, la infermera especialitzada en Ayurveda i Gestalt, Inma Rodríguez, i la terapeuta en medicina xinesa, Jess Morillon.

Finalment, a l’Àgora sobre literatura es tractarà la visió de poetes i rapsodes, amb Josep Enric Dallerès, Bruna Generoso i Eva Arasa, amb la música de la jove Milena Tena al violoncel. Durant les xerrades s’animarà al públic a intervenir, tant per fer preguntes com per donar la seva opinió, ja que la Serenalla pretén ser un espai per compartir idees.