Una trentena de restauradors de la capital han assistit aquest dijous a la presentació del projecte “Cuinem el futur d’Andorra la Vella”, celebrada al Centre de Congressos. La iniciativa, impulsada pel comú amb la col·laboració de la Fundació Alícia, té com a objectiu impulsar la restauració de la parròquia i dotar-la d’un relat gastronòmic propi.
El cònsol major, Sergi González, ha destacat la bona acollida de la proposta: “El que més han valorat és que se’ls faci partícips del procés, i crec que això és molt positiu”.
Quatre plats icònics per les estacions
El projecte preveu accions trimestrals centrades en quatre plats vinculats a cada estació:
- Escudella a l’hivern
- Bacallà a la primavera
- Arròs de muntanya a l’estiu
- Bolets a la tardor
Amb aquesta aposta, el comú vol donar visibilitat a la cuina d’Andorra la Vella, atreure nous públics i consolidar la marca gastronòmica de la parròquia.
A més dels plats icònics, la Fundació Alícia ha definit altres eixos estratègics, com la salut i la formació del personal de restauració. González ha remarcat que la iniciativa permet establir “un full de ruta compartit, generar dinamisme i consolidar la parròquia com a referent gastronòmic al país i a fora”.
Davant les preguntes sobre el barri antic, el cònsol ha reconegut que pot haver quedat més al marge, però ha defensat que la imatge d’Andorra la Vella com a lloc on es menja bé ja està consolidada. En aquest sentit, ha posat èmfasi en la senyalització i en el valor de què fa cada establiment: “El missatge ha de ser clar: la senyalització és important, però també ho és el que fa cada establiment a casa seva”.