Més d’11.000 espelmes il·luminaran el nucli antic d’Ordino durant la Nit de la Candela

Enguany se celebrarà el dijous 15 de juny, a partir de les nou de la nit

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Nit de la Candela torna a ser una de les activitats més destacades i singulars que  es fan a la parròquia d’Ordino, i enguany se celebrarà el dijous 15 de juny, a partir de  les nou de la nit. Molt pendents de la climatologia, hi ha previst tornar a encendre més  de deu mil espelmes al nucli antic del poble d’Ordino. Carrers, places i jardins  s’il·luminaran amb la disposició i la composició diferent d’espelmes per a destacar la  bellesa arquitectònica d’alguns racons del poble. Per fer-ho possible, intervindran un  centenar de voluntaris que hauran d’encendre totes les espelmes en trenta minuts.  

La presentació de l’esdeveniment ha tingut lloc aquesta tarda, encapçalada per la  cònsol d’Ordino que ha donat les gràcies als principals col·laboradors, Andbank i Nord Andorrà, i aquest any s’ha afegit Caves Manacor. Choy s’ha referit al gest sostenible  que suposa l’apagada general de llum elèctrica durant la nit “és un fet que cada  vegada prenem més consciència de la importància de l’estalvi energètic” ha dit la  cònsol. El director general de Banca País d’Andbank, Josep M. Cabanes ha destacat ‘l’encant i el caliu de poble amb les cases de pedra il·luminades’. Per últim, el  vicepresident de Nord Andorrà, Josep Antoni Montané ha agraït la participació de la  companyia en aquest esdeveniment, que és també un atractiu turístic per Ordino.  

 

L’ambientació de la nit anirà a càrrec de cinc actuacions. La companyia Líquid Dansa  ballarà als Jardins d’Areny-Plandolit amb la interpretació d’un fragment de la coreografia  ‘On/Off’. La cantautora Martha Roquett farà un concert a l’Era de Casa Rossell i repeteix el  duet Lucille, als jardins de Casa Rossell, un dels concerts més aplaudits de la passada edició amb una veu versàtil que va dels sons urbans, al soul i el R&B. A la plaça Major, actuarà  ‘Duality’ amb hits de tots els temps. I per últim, a la placeta Pajó hi haurà l’espectacle ‘Somnis  de llum’ que fusiona el ball i la música amb corones i llums làser. Sobre el format de la festa,  la cònsol ha apuntat que per al moment es mantindrà així, ja que agrada al públic i no tindria  sentit canviar.