La Massana comença a construir els tres passos elevats a Anyós

Es preveu que demà ja puguin quedar enllestits els dos passos que quedaran situats al centre del poble

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, ha informat avui, després de la sessió de Consell, que ja s’han començat a construir els tres passos elevats a Anyós.

 

Es preveu que demà ja puguin quedar enllestits els dos passos que quedaran situats al centre del poble: un, davant l’aparcament i, l’altre, una mica més amunt del camí de la Font Vella. Faltarà un tercer pas elevat, que estarà ubicat a la part baixa de la carretera.

 

Els passos elevats seran fixos, seguint els criteris establerts al Codi de Circulació. La ubicació dels passos s’ha decidit de forma consensuada amb el quart d’Anyós.

 

Sansa ha remarcat que tot i que la zona està perfectament senyalitzada, indicant que la velocitat màxima són 30 km/h, ha calgut portar a terme aquesta acció, ja que hi havia molts conductors que incomplien la normativa, cosa que afectava directament als veïns d’Anyós.

 

També ha recordat que el Comú no té competència en matèria de seguretat sinó que el Servei de Policia és l’organisme competent. Per això se’ls ha sol·licitat en diverses ocasions controls de radar, que s’han fet de forma puntual.

 

D’altra banda, la consol menor ha afirmat que en els darrers anys ha augmentat molt el trànsit en aquesta carretera, per on passa un elevat volum de vehicles procedents d’Ordino i altres punts de la Massana, i per això des del Comú s’ha treballat per accelerar el projecte de desviació. De fet, des del Comú ja s’està treballant en el projecte d’entrada al nou vial.