Martínez Benazet apel·la a Andorra a extremar les mesures preventives per evitar la transmissió del virus

Benazet insisteix en que la immunització de la població és la única eina per recuperar la normalitat

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest divendres a la tarda per fer l’actualització sanitària arran de la COVID-19. Martínez Benazet ha informat que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 14.498 persones i es registren un total de 14.004 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127.

Actualment hi ha 367 casos actius. D’aquests, 7 persones estan ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, dues de les quals romanen a la Unitat de Cures intensives amb necessitat de ventilació, dels dos, un visitant que va presentar símptomes estan de vacances al país. A dia d’avui, no hi ha cap persona a la planta COVID-19 del Cedre. Quant als vaccins contra la COVID-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 86.678 dosis –49.461 primeres dosis i 35.271 segones–. Tal com ha explicat el ministre, la cobertura de la vacunació amb la segona dosi sobre la població vacunable és del 52,7%.

Durant la roda de premsa, Martínez Benazet ha insistit en assenyalar que la immunització de la població és la única eina per recuperar la normalitat. De la mateixa manera, ha afirmat, que a hores d’ara hi ha una important circulació del virus i que s’han d’extremar les precaucions, sobretot per aquells ciutadans que no tenen la pauta completa de la vacuna. El ministre de Salut ha explicat que la variant Delta del virus és la que està més present a Andorra i que cal extremar les precaucions, doncs es tracta d’una variant molt infectiva, fins i tot en període d’incubació.

Tanmateix, el ministre ha apel·lat a fer ús de la mascareta en els espais exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat o hi ha hagi aglomeracions.