Liberals vol invertir en l’esport base en totes les disciplines del país

Avatar photo

Liberals aposta fermament per l’esport base, invertint permanentment en  totes les disciplines del país. El número 7 de la candidatura nacional, Xavier de  la Rosa, ha explicat que cal fomentar molt més l’esport base perquè s’ha de  potenciar l’esport entre els més joves, ja que també és una manera de formar  els infants i d’aportar-los-hi valors, a banda de ser essencial per a la salut. 

De la Rosa ha exposat que per potenciar l’esport entre els infants i els joves,  però també entre la població en general, és bàsic “optimitzar les diferents  infraestructures esportives públiques”. En aquest sentit, “durem a terme un  pla sectorial d’infraestructures esportives que permeti coordinar les  instal·lacions existents entre les diferents administracions”, ha declarat.  Aquest pla permetrà detectar les mancances i projectar conjuntament les  necessitats i impulsar, amb el sector privat, la inversió en projectes  complementaris, ha puntualitzat. 

A més, pel que fa a l’esport, també “crearem una mútua d’esportistes federats  que ofereixi millors serveis especialitzats”, ha manifestat. D’altra banda, des  de Liberals es vol desenvolupar un projecte de medicina esportiva basat en un  model publicoprivat que permeti aprofitar les instal·lacions del país i  desenvolupar-ne de noves de la mà del sector privat. 

Pel que fa als joves, de la Rosa ha indicat que “volem potenciar les beques  esportives a l’estranger entre els joves de 12 a 16 anys” perquè són les edats  en les quals ja s’hi comencen a dedicar. Pels quins estan fora, Liberals vol  coordinar la política d’esports amb els països veïns i els seus centres d’alt  rendiment. “A més també “treballarem amb les universitats estrangeres més  properes perquè els nostres esportistes puguin formar part dels programes  d’elit”, ha manifestat de la Rosa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − eight =

Notícia anterior

L’Ajuntament inverteix entorn de 8 milions d’euros a Merinals i Can Gambús

Notícia següent

El Comú de la Massana organitza un curs de monitors astronòmics

Notícies relacionades