L’hostaleria s’adapta a les mesures Covid per procurar salvar la temporada

L’anunci de les noves mesures de restricció que afecten gairebé tots els sectors dels serveis s’ha pres amb resignació a hotels i restauració

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, va afirmar ahir que “no estem ni a favor ni en contra de les noves restriccions, però ens hi hem d’adaptar per salvar la temporada”. “L’any passat estàvem tancats i no ens podem permetre una altra mala temporada”, va deixar clar. Per això, tot i ser conscients que “no tothom hi estarà d’acord”, recorda que “nosaltres hem de treballar i assegurar la temporada”. Des del seu punt de vista “segurament no és la millor solució però no n’hi ha una altra”.

El que té clar és que caldrà adaptar-se ràpid i informar els clients dels canvis abans que visitin el país. “Ja teníem moltes reserves fetes, sobretot pel pont de desembre, i hem d’iniciar una campanya d’informació perquè siguin conscients que se’ls requerirà el passaport Covid”, va exposar. Amb tot, va indicar que molts clients ja el portaven perquè a altres països d’Europa, com per exemple França, fa mesos que el certificat és necessari per entrar en alguns establiments.
Pel que fa a la restauració, Pujol va deixar clar que s’ha demostrat que “no és un focus de contagis” però es va mostrar comprensiu que cal aplicar les mesures per la repercussió que tenen”.

El sector de l’oci nocturn, en canvi, no és tan comprensiu. Carlos Nascimento, gerent de cinc locals del país, va afirmar ahir que la reducció dels aforaments, l’obligatorietat de la mascareta sumat als tests que caldran per entrar a l’oci nocturn “són una manera indirecta d’obligar-nos a tancar”.

Nascimiento, a més, es queixa de l’alt nombre de controls que fa la policia i assegura que són molt estrictes. “No podem controlar tota l’estona que tothom porti ben col·locada la mascareta i és injust que sancionin el local per això”, va considerar. Entén que es limitin els moviments dels no vacunats, però afirma que en aquestes condicions no els surt a compte tenir obert i reclama al Govern que torni a oferir ajudes relacionades amb el lloguer dels locals per poder tirar endavant.