Les últimes actuacions de la xarxa de calor de FEDA al carrer Prat de la Creu afectaran el trànsit la setmana que ve

Les obres obligaran a tallar un carril del carrer Prat de la Creu, facilitant el pas alternatiu, durant com a màxim cinc dies

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La fase 3 de la xarxa de calor de FEDA Ecoterm a Andorra la Vella, corresponent al carrer Prat de  la Creu, es conclourà la setmana vinent, quan s’acabin les darreres actuacions necessàries,  detectades durant les proves de pressió de la xarxa. 

Els treballs començaran el pròxim dilluns 2 d’octubre i finalitzaran, a tot tardar, aquell mateix  divendres. Durant aquests dies, la circulació es veurà afectada en el tram del carrer Prat de la  Creu a l’altura de l’aparcament Parc Central 2. En aquest petit tram es donarà pas alternatiu als  vehicles, tot procurant que tingui la mínima afectació en la circulació i en coordinació amb el  Comú d’Andorra la Vella.  

 

Aquestes últimes actuacions es fan necessàries en haver detectat, durant la fase de proves de  pressió, una soldadura que s’ha de reforçar en un revolt específic de la xarxa. Amb aquestes  últimes actuacions es conclourà la instal·lació en aquesta zona, abans de començar la fase 4,  encara no licitada. 

Projectes com aquest són claus tenint en compte l’actual context i la necessitat de reduir les  emissions de CO₂. La tecnologia de la xarxa és eficient, més sostenible que les alternatives  tradicionals i valoritza els residus de CTRASA, alhora que esdevé un pas més per no incrementar  la quantitat d’electricitat importada a preus de mercat elevats. 

 

Actualment, hi ha 49 edificis connectats a la xarxa de calor d’Andorra la Vella. Quan es posi en  marxa la nova zona d’aquesta fase es donarà un servei equivalent al consum en calefacció de  785 llars tipus. Les infraestructures de FEDA Ecoterm a la parròquia permetran, en finalitzar  aquestes obres, deixar d’emetre 5.000 tones de CO₂ a l’atmosfera.