Les obres de condicionament del pujador dels Fontanals del Pui estaran enllestides a principi de l’any que ve

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una trentena de veïns del Solà han pres part, aquest dimarts al vespre, a la reunió informativa convocada pel Comú per explicar el projecte.

Tal com ha explicat el cònsol major als assistents, les obres venen motivades per dues peticions importants dels mateixos veïns de la zona.

En primer lloc, per la seguretat dels vehicles que hi circulen. Existeix cert risc a l’encreuament del pujador i el nou vial ja que els vehicles que transiten en sentit baixada cap a la carretera general se senten amb una certa inseguretat.
D’altra banda, també es vol condicionar la zona fent-la més segura per als vianants, fent el pujador menys elevat i evitar accidents.

Tot i que el cost de les obres estarà sotmès a les ofertes que es presentin, el pressupost per a la intervenció se situa entre els 90.000 i els 120.000 euros.

Així mateix, els treballs de condicionament afectaran especialment a  dos edificis de la zona, tot i que de manera parcial, ja que per accedir a casa seva, els veïns no podran entrar pel costat bar Canòlich, sinó que hauran d’entrar per la part de la carretera de Fontaneda, prop de l’hotel Sol Park. En aquest sentit, el cònsol ha dit que s’espera que siguin afectacions curtes, però demanem paciència perquè és una millora per a tots i ha demanant paciència i comprensió als veïns.

Un cop els treballs estiguin finalitzats, a principi del 2022, pel que fa a la circulació hi haurà una diferència important. El pujador dels Fontanals del Pui quedarà només en sentit pujada, per la qual cosa quan els veïns surtin de casa seva hauran de fer la volta per l’hotel Sol Park i baixar per la carretera de Fontaneda, quan actualment circulen pel pujador vehicles en ambdós sentits de la marxa, fet que provoca certs inconvenients a causa de l’estretesa de la via.