La Xarxa d’Empreses Inclusives arriba a la trentena d’entitats adherides

El projecte té la missió de facilitar el dret al treball de les persones amb discapacitat i de garantir una igualtat d’oportunitats efectiva

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les societats ITV Serveis, Torm Babot i Indústries Muntanya s’han sumat aquest dilluns a la Xarxa d’Empreses Inclusives mitjançant la signatura d’un conveni amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

El projecte de la Xarxa d’Empreses Inclusives, creat en el marc de l’estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat engegada pel Govern l’any 2016, té la missió de facilitar el dret al treball de les persones amb discapacitat i de garantir una igualtat d’oportunitats efectiva. Des del primer conveni signat amb Andorra Telecom, s’han adherit a la Xarxa, incloses les 3 d’avui, 31 empreses i 32 llocs de treball. La signatura dels tres convenis d’avui ha suposat la incorporació d’una persona a ITV Serveis, Torm Babot ha contractat una altra persona, i Indústries Muntanya també ha incorporat una persona.

El ministre Gallardo ha posat en relleu que l’objectiu del programa “és garantir la igualtat efectiva i poder assegurar el dret al treball en un entorn obert, inclusiu i flexible, amb la intermediació i acompanyament que es fa des del Servei d’Ocupació d’Andorra”. “Les empreses expliquen la satisfacció que ha estat, i que encara és, per ells poder comptar amb aquests treballadors gràcies al programa”, ha afegit.

Les empreses identificades com a inclusives tenen a la seva disposició diferents serveis de suport a la inclusió laboral del Servei d’Ocupació i en aquest aspecte, ja compten amb un itinerari específic en orientació laboral per a les persones que necessitin seguiment i suport. Aquest suport també preveu l’acompanyament a l’empresa previ a la incorporació, el seguiment de la contractació, la dedicació d’un preparador laboral el temps necessari, el seguiment posterior de la persona en el seu lloc de treball i l’assessorament tècnic en cas de ser necessari, pel que fa a l’accessibilitat d’espais o a la compra de productes de suport.

Els membres de la Xarxa d’Empreses Inclusives es comprometen a identificar les ofertes de treball que es podrien adaptar a les necessitats de les persones amb discapacitat i trametre-les al Servei d’Ocupació, que recomana els aspirants que millor s’adaptin al perfil perquè la companyia pugui fer la selecció final.