La palista Mònica Dòria serà la banderera d’Andorra a Tòquio 2021

El COA i Andbank presenten l'equipament per als Jocs Olímpics

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La palista Mònica Dòria serà la banderera d’Andorra en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021, segons ha revelat el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, aquest divendres en una roda de premsa.

La delegació andorrana als Jocs Olímpics de Tòquio 2021 estarà formada per dos esportistes, Dòria i l’atleta Pol Moya, que serà el banderer en la clausura de la cita esportiva.

Els atletes estaran acompanyats pels tècnics Antoni Cadena i Cristian Tobio a canoa i caiac, i Joan Ramon Moya a atletisme; el cap de la missió serà Jordi Orteu, i completarà la delegació el mateix president del COA.

Durant l’acte, que ha servit per presentar l’equipament que lluirà la delegació olímpica i que s’ha fet a la seu d’Andbank, patrocinador del COA, Martí ha destacat l’esforç dels atletes, tant “dels que competiran com dels que no poden”.

Així mateix, ha manifestat que “Andorra quedarà en un bon nivell”, amb els dos esportistes seleccionats.

En aquest sentit, el president del COA ha declarat que estarien “molt contents de tornar a escoltar l’himne”, a banda dels dos cops que sonen tots, i creu que Doria té possibilitats.

De la seva banda, el vicedirector de Banca Privada País d’Andbank, Josep M. Cabanes, ha animat els esportistes a aconseguir els millors resultats: “Sabem que ho provaran, i que portin el nom d’Andorra ben alt”.

Cabanes ha aprofitat per assegurar que “per Andbank és un plaer continuar apostant pels esportistes del país, per això volem donar-los el suport més gran possible”.

Pla de viatge i equipament

La palista viatjarà cap a la capital del Japó el pròxim 5 de juliol per poder entrenar al canal on es disputaran les competicions, el cap de la missió arribarà a Tòquio el dia 16, el president del COA ho farà el 20 i l’atleta Pol Moya l’endemà passat.

La roba que lluirà la delegació andorrana utilitza els colors blanc, negre i taronja, amb teixits frescos, perquè “a Tòquio, hi farà calor”, ha exposat Martí, que ha assegurat que seran discrets.

Els representants andorrans hauran de presentar dues proves PCR negatives 96 i 72 hores abans del viatge, i un cop allà mitjançant dues aplicacions es controlarà diàriament la seva temperatura i localització en tot moment.