La novena edició de la campanya de recollida de residus a la natura aplega més de 1.450 alumnes

La campanya és la novena vegada que se celebra al país de la mà del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través d’Andorra Sostenible

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un total de 16 centres educatius i 1.494 alumnes han pres part al llarg de la  setmana de la campanya de recollida de residus a la natura, ‘Clean Up Day’, el que  suposa la xifra més elevada d’estudiants des que s’impulsa la iniciativa. La novena  edició que es du a terme al país s’emmarca dins de la campanya europea ‘Let’s cleanup Europe!’ i aprofitant que durant el mes de setembre se celebra el Dia Mundial de la Neteja. L’objectiu és conscienciar sobre la quantitat de residus que es  llencen de forma incontrolada a la natura.  

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, i el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, han participat en  la jornada d’aquest divendres que han dut a terme els alumnes de l’escola Sagrada Família, que ha comptat amb la col·laboració també del comú d’Escaldes-Engordany i Andorra Telecom.  

“Es tracta d’educar en valors, també en la sostenibilitat ambiental i de compromís  amb l’entorn”, ha ressaltat el ministre d’Educació. “Impulsem activitats que tenen un  retorn sostenible al medi, recollir tota aquella brossa que trobem al medi i a més  fer-ho de forma fraccionada és quelcom essencial per conscienciar als més petits  de la importància del reciclatge i la bona gestió dels residus”, ha ressaltat Casal.  

De forma paral·lela els ministres també han informat que s’avança en l’aplicació de  l’Estratègia Andorrana d’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat, ‘Aprèn pel futur’.  Així, Baró ha explicat que el ministeri preveu impulsar aquest curs el segon curs per  impulsar espais més verds als patis escolars així com també un mercat de material  escolar per fomentar la reutilització amb la voluntat d’afavorir una econòmica  sostenible i alleugerir l’econòmica de les famílies. Per la seva banda, Casal ha  apuntat que també es treballa perquè els recorreguts d’accés del voltant de les escoles es puguin identificar a nivell de fauna i flora espècies rellevants per acostar als alumnes.  

A més dels alumnes de l’escola Sagrada Família, també han dut a terme accions  de neteja els estudiants de l’Escola Francesa de Santa Coloma; l’Escola Francesa  de la Massana; l’Àgora International; l’EAMPE la Massana; l’EASE Ordino;  l’EAMPE Pas de la Casa; l’Escola francesa Pas de la Casa; el Col·legi Maria Janer; el Col·legi Sant Ermengol; l’EAMPE Canillo; l’EAMPE Escaldes-Engordany; el  British College; el centre de Formació Professional de la Massana; el Lycée Comte  de Foix i l’EAMPE d’Andorra la Vella. 

La campanya és la novena vegada que se celebra al país de la mà del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través d’Andorra Sostenible. Per cinquè any consecutiu les jornades compten amb la participació activa d’Andorra Telecom amb la distribució d’armilles commemoratives i de guants per a dur a terme la recollida.