La nova modalitat d’àmbit internacional del Voluntariat per la llengua clou amb èxit

Al llarg del curs s’han arribat a formar 21 parelles d’estudiants  de diversos orígens

Govern d'Andorra. Imatge pròpia

El Voluntariat per la llengua ha incorporat una nova modalitat d’àmbit internacional  per a aquesta temporada 2020-2021. Després de la seva implementació, el  Departament de Política Lingüística fa un bon balanç d’aquesta nova iniciativa fruit  del nombre de parelles formades. Els voluntaris lingüístics es podien oferir per mantenir converses en format telemàtic amb aprenents de català de la Universitat  Carolina de Praga. Al llarg del curs s’han arribat a formar 21 parelles d’estudiants  de diversos orígens (txecs, eslovacs, polonesos, ucraïnesos, russos i d’altres  nacionalitats) d’aquesta Universitat amb voluntaris andorrans.  

La iniciativa va sorgir del Centre Carlemany de la Llengua Catalana, que  s’encarrega d’organitzar l’ensenyament del català a la Universitat Carolina, i va ser  possible gràcies a la col·laboració entre les dos àrees que formen part del  Departament de Política Lingüística del Govern: l’Àrea de Llengua Catalana, en la  qual s’inscriu aquest Centre, i el Servei de Política Lingüística, que gestiona el  Voluntariat per la llengua.  

Els responsables i els tècnics han fet un bon balanç d’aquest nou projecte, que ha  servit per donar l’oportunitat de fer conversa en la llengua oficial a persones que  l’estudien fora dels territoris de parla catalana. Per això han decidit donar-hi  continuïtat el curs que ve i contactar amb nous voluntaris i aprenents entre  setembre i octubre amb la intenció de tornar a aconseguir un grup de parelles  actives.