La ministra Riva assisteix a la celebració de la festa de l’os d’Arles de Tec

Avatar photo

La rebuda s’ha impulsat després que fa unes setmanes la UNESCO hagi inscrit les Festes de l’Os dels Pirineus a la Llista representativa del patrimoni cultural

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha participat aquest divendres a la  tarda a la recepció institucional celebrada a Arles de Tec en el marc de la  celebració de la festa de l’os de la població francesa. La rebuda s’ha impulsat  després que fa unes setmanes la UNESCO hagi inscrit les Festes de l’Os dels  Pirineus a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la UNESCO.  Una candidatura que va liderar Andorra juntament amb les poblacions veïnes  franceses. És la primera de les festes franceses després de la decisió de la  UNESCO, però no la primera, que va ser L’última ossa d’Ordino que va tenir lloc  l’11 de desembre.

L’acte, organitzada per la Communauté de Communes du Haut Vallespir, també ha  comptat amb la participació de delegada permanent a la UNESCO, Eva  Descarrega, i la directora de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte. Així mateix,  s’han desplaçat fins a França el conseller de Cultura del comú d’Encamp, David  Cruz, i la cònsol menor i consellera de Cultura del comú d’Ordino, Eva Choy.  Finalment, també i hi han pres part, Robert Lizarte i Helena Laza, del comú  d’Encamp, i el president de l’Associació de Cultura Popular d’Ordino, Albert Roig.

 

Riva ha destacat, durant la rebuda, que la inscripció a la llista del patrimoni cultural  immaterial, que és la segona per a Andorra després de la inscripció de les Festes  del foc del solstici d’estiu, “contribuirà a valorar les pràctiques del patrimoni  cultural immaterial de les muntanyes i de les valls pirinenques i a sensibilitzar les  respectives poblacions de la importància de la salvaguarda de les pràctiques  socials, dels rituals i de les festes”.

En aquesta mateixa línia, la titular de Cultura i Esports ha subratllat que la  inscripció “no és el destí final, sinó el punt de partida d’un compromís per part de  tothom, institucions i actors de la festa, per dur a terme les accions de salvaguarda  que siguin necessàries”.

 

Finalment, la ministra també ha valorat que el segell UNESCO representa  per Andorra la possibilitat d’integrar-se en xarxes transfrontereres amb les quals  intercanviar i compartir coneixements i experiències sobre la festa. “Per un  patrimoni immaterial divers i compartit alhora, que apropa les nostres comunitats  pirinenques, els nostres pobles d’Andorra i de l’Alt Vallespir”, ha apuntat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vic i Gurb tindran bus llançadora per als joves i l’oci nocturn

Notícia següent

Rècord de participació a les activitats de l’Oficina Jove de Sabadell

Notícies relacionades