L’Escola de Música de les Valls de Nord introdueix el llenguatge musical per adults

Es reforça la part experiencial perquè els infants es diverteixin durant el procés d’aprenentatge

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els comuns d’Ordino i la Massana continuen apostant per fer evolucionar l’Escola de Música de les Valls del Nord, perquè sigui un centre viu i dinàmic. “Tot i que mantenim els estudis reglats, donem molta importància a l’aprenentatge més informal, volem ser el gresol de descoberta de nous instruments i de fer aflorar sensibilitats musicals”, explica el conseller de Cultura de la Massana, Guillem Forné.

Aquesta visió oberta de l’Escola es manifesta en l’organització dels cursos de sensibilització i iniciació, dividits en dos grups cadascun ja que “hem preparat un programa específic per cada edat, potenciant el joc i les experiències sensorials d’una forma lúdica, intuïtiva i orgànica”, ha afirmat el coordinador del centre, Juli Barrero.

Una de les novetats d’enguany és la incorporació de les classes de llenguatge musical per adults, amb un plantejament pràctic, per aquelles persones que vulguin refrescar coneixements o vulguin aprendre a llegir una partitura, però defugint els estudis reglats.

Pel que fa als instruments, s’incorpora la guitarra elèctrica, que completarà l’oferta existent. A més, s’han adquirit més jocs i instruments, sobretot de percussió, per als tallers dels més petits, a partir dels cinc anys, perquè es diverteixin al màxim mentre aprenen.

Les classes començaran enguany el 13 de setembre, dues setmanes abans de l’habitual. De totes maneres, les inscripcions es mantindran obertes perquè tothom s’hi pugui apuntar en el moment del curs que desitgi. A més, durant tot l’any es faran tallers de curta durada i també propostes musicals que aniran més enllà de les instal·lacions del centre.