La Pitavola dona el tret de sortida amb l’obertura del mercat de productes artesans

Fins diumenge, 19 de setembre a Arinsal, per commemorar l’aniversari del Parc Natural del Comapedrosa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Inauguració de la Pitavola del Compadresa a Arinsal. EDUARD COMELLAS. COMÚ DE LA MASSANA

El nou esdeveniment multidisciplinar de la Massana, la Pitavola del Comapedrosa, s’ha inaugurat aquesta tarda amb el parlament de benvinguda de la cònsol major, Olga Molné, quer ha remarcat la voluntat que la fira es converteixi en una cita fixa al poble d’Arinsal per celebrar l’aniversari del Parc Natural del Comapedrosa. Per Molné, Arinsal és un dels pobles més emblemàtics i que cal posar en valor, amb les accions de dinamització que s’han portat a terme durant l’estiu i que culminen amb la Pitavlola.

Les autoritats massanenques han estat acompanyades per representants de gairebé tots els comuns, a més de les minsitres Silvia Calvó i Judith Pallarès i consellers generals, a més de ciutadans, sobretot del poble d’Arinsal. Tots plegats han fet el recorregut per les parades d’artesania, en una visita guiada per les actrius de la companyia Anddandarà. Les parades estan distribuïdes pel casc antic del poble, amb la intenció que la gent descobreixi aquesta el centre històric d’Arinsal. A més de les parades d’alimentació, on s’hi poden trobar des de bolets a confitures o cervesa local, també hi ha artesans cistellers o ferrers, que a més fan demostracions insitu.

La Pitavola continuarà durant tot el cap de setmana amb un agenda completa d’activitats, que comença cada dia a les 8.30 h del matí, amb visites guiades de diferents temàtiques, com ara anar buscar bolets, una ruta fins a l’estany de les Truites, una cursa d’orientació o, al vespre, una sortida d’observació d’estals.

La intenció és que la Pitavola sigui una fira per a tots el públics, prioritzant el familiar, i per això hi ha diverses activitats pensades per als nens, com diversos tallers.

Un dels objectius de la Pitavola és promocionar el Parc Natural de les Tres Nacions, format pels parcs naturals de l’Arieja, l’Alt Pirineu, Sorteny i el Comapedrosa. Demà hi haurà diverses xerrades per donar a conèixer els diferents espais protegits.

Una de les característiques dels esdeveniments massanencs és la col·laboració del sector privat en cada esdeveniment. A la Pitavola s’hi ha implicat gairebé tots els restaurants d’Arinsal, que han preparat uns fantàstics menús gastronòmics elaborats amb productes de quilòmetre zero i de temporada. A més, també participen a la Ruta de la Tapa, que es farà diumenge, a les 13 h, i que farà un recorregut pels diferents establiments.