La digitalització de la Biblioteca i l’Arxiu i els entorns de protecció: Consell Assessor de Patrimoni Cultural

La digitalització del fons de la Biblioteca Nacional i l’Arxiu Nacional i els entorns de protecció, entre els temes tractats pel nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha presentat les principals  línies estratègiques que guiaran la política del Govern en l’àmbit del patrimoni cultural  durant aquesta legislatura. Ho ha fet a la primera reunió del nou Consell Assessor de  Patrimoni Cultural, celebrada aquest divendres a l’Hotel Rosaleda d’Encamp, seu del Ministeri. 

Entre els reptes hi destaca l’aposta per continuar avançant en la digitalització del fons  de la Biblioteca Nacional i de l’Arxiu Nacional, per garantir-ne la conservació, facilitar-ne la recerca i gestió, i promoure’n la divulgació i el seu accés. 

D’una altra banda, s’ha tractat l’estat dels entorns de protecció dels béns d’interès  cultural i la necessitat de continuar treballant en la seva delimitació a la vegada que  s’avança en la proposta del nou text legal en matèria de patrimoni cultural. En aquest  sentit, cal recordar que la voluntat del Govern és donar preferència a la delimitació  dels entorns de protecció dels béns d’interès cultural que formen part de la  candidatura multinacional que vol ser inclosa a la Llista representativa del patrimoni  mundial, “Els testimonis materials de la construcció de l’estat dels Pirineus: el  coprincipat d’Andorra”. 

Finalment, també s’ha tractat la proposta d’iniciar el procediment per incloure Cal  Call, del Forn de Canillo, a la secció segona de l’Inventari general del patrimoni  cultural, com a bé immoble inventariat. Aquesta ha estat valorada favorablement per  tots els membres del Consell i ha generat un debat al tomb de les particularitats de  l’arquitectura tradicional de muntanya. 

A la reunió hi han assistit, a banda de la titular de Cultura, Joventut i Esports, Isabel  de la Parte, Rut Casabella, Montserrat Martell, Clara Arbués, Francesc Rodríguez,  Isabel Rogé, Albert Roig i Lídia Torres.