Inaugurada l’ampliació de l’Escola Andorrana de Batxillerat

Les obres van iniciar-se durant l’any passat i s’han pogut estrenar coincidint amb l’inici del curs 2021-2022

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha inaugurat aquest dilluns l’ampliació de l’Escola Andorrana de Batxillerat, situada a la Margineda. Les obres van iniciar-se durant l’any passat i s’han pogut estrenar coincidint amb l’inici del curs 2021-2022.

L’ampliació respon al creixement del nombre d’alumnes d’aquestes instal·lacions, especialment els darrers quatre anys. Així, el cap de Govern ha recordat que “al desembre del 2002, quan es va inaugurar, hi havia 45 alumnes i 12 professors; ara, gairebé 20 anys més tard, hi ha 450 alumnes i 55 docents”. El cap de Govern s’ha felicitat de la trajectòria del sistema educatiu andorrà, que “gaudeix de la confiança de centenars de famílies”. En el mateix sentit, Vilarrubla ha remarcat que “el baix índex d’abandonament escolar prematur i el fet que cada cop més alumnes cursin el nivell post-obligatori és un indicador excel·lent del bon funcionament del nostre sistema educatiu”.

Així, les obres d’ampliació de l’Escola Andorrana de Batxillerat, on s’han creat més de 700m2 nous, han consistit en la construcció d’un edifici annex al ja existent. S’hi han ubicat 7 nous espais: una aula de música insonoritzada, dues sales de reunions per a una desena de persones i 4 noves aules. També s’ha habilitat un pati cobert de prop de 420m2 i nous banys. L’adequació i redistribució d’espais també ha permès crear una segona sala de professors a l’edifici antic. En total, les obres han tingut un cost de prop de 2,2 milions d’euros.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha apuntat que les intervencions fetes a l’Escola Andorrana de Batxillerat se sumen, entre altres, a les ampliacions dels centres de Santa Coloma i Andorra la Vella i la remodelació de l’Edifici de les Columnes, on aquest curs s’ha traslladat el Centre de Formació al Llarg de la Vida.

Tot plegat, segons la titular de la cartera, denota la voluntat del Govern de seguir apostant per l’educació. En especial, i pel que fa als nous espais d’aquest centre, Vilarrubla destaca que “l’aposta perquè el màxim nombre d’alumnes cursin aquest nivell educatiu i es preparin per a l’ensenyament superior és, sense dubte, la millor inversió que pot fer un país”.

Abans de la inauguració i descoberta de la placa commemorativa, el cap de Govern i els ministres Filloy i Vilarrubla han visitat els nous espais i han pogut intercanviar una estona amb alumnes i docents del centre. La inauguració d’aquesta tarda s’emmarca en la ronda de visites a diferents centres educatius que estan duent a terme Espot i Vilarrubla; el 2019 van visitar la meitat de les escoles del país i enguany aniran a la resta.