Grandvalira inicia la temporada gastronòmica amb novetats i les terceres jornades culinàries d’hivern

L’estació presenta una oferta renovada amb xefs Michelin i propostes innovadores als sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp

17 de desembre de 2025 a les 08:14h

Ahir al migdia, Grandvalira va inaugurar oficialment la temporada gastronòmica de l’estació amb un esdeveniment celebrat al Racó de Solanelles, on es van donar a conèixer les principals novetats i l’ampli ventall d’ofertes culinàries per aquest hivern en els sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp.

A més, durant aquesta presentació es van anunciar les 3es Jornades Gastronòmiques de Grandvalira, que comptaran amb la participació de reconeguts xefs amb Estrella Michelin que portaran el seu talent a l’estació.

Una aposta reforçada per la gastronomia d’alt nivell

Per a aquesta nova temporada, Grandvalira consolida el seu compromís amb una gastronomia de qualitat incorporant espais renovats, experiències exclusives i col·laboracions amb cuiners destacats. Entre les novetats més rellevants destaca el retorn del xef català Nandu Jubany, guardonat amb una estrella Michelin i cinc sols Repsol. Enguany ha ampliat la seva vinculació amb l’estació assumint la cuina del restaurant Tub bulthaup a Grau Roig i estrenant presència al restaurant Coma III amb una línia nova anomenada Vacanal, centrada en hamburgueses gourmet.

A més, el sector de Grau Roig ha incorporat recentment el projecte gastronòmic La Suculenta a pistes, marca andorrana del Grup Kanalla coneguda per les seves smash burgers artesanes. Aquest nou espai disposa d’una terrassa panoràmica pensada per a un públic jove.

Carles Jordi, director de restauració dels sectors mencionats, va destacar que “l’objectiu d’aquesta presentació és continuar posicionant Grandvalira com un destí gastronòmic capdavanter als Pirineus, oferint una proposta culinària variada, moderna i d’alt nivell on l’experiència vagi molt més enllà de l’esquí”.

Terceres jornades gastronòmiques: sis cites excepcionals

L’acte va servir també per presentar oficialment les sisenes jornades gastronòmiques que tindran lloc durant tota la temporada hivernal a Grandvalira. Aquests esdeveniments reuniran alguns dels millors cuiners amb estrelles Michelin i Sols Repsol perquè elaborin menús especials tant al Racó de Solanelles com al Llac de Pessons.

A continuació es detallen els xefs convidats:

  • Òscar Garcia, del restaurant Baluarte Quintanarejo (Sòria), especialitzat en cuina amb bolets i trufes; compta amb una estrella Michelin i dos Sols Repsol.
  • Pep Moreno, del Deliranto (Salou), guardonat també amb estrella Michelin; sorprendrà els assistents amb un menú degustació temàtic.
  • Rafa Zafra, sevillà resident a Barcelona (restaurant Amar), reconegut pel seu estil únic en cuina marinera.
  • Fran López, xef del Villa Retiro (Tarragona), també premiat amb estrella Michelin i dos Sols Repsol; destaca per reinterpretar plats tradicionals ebrencs.
  • Javier Brichetto, argentí expert en carns a la brasa des del restaurant Piantao (Madrid).
  • Carles Flinch, representant de la gastronomia andorrana des de Can Manel; combina tradició muntanyenca amb tocs avantguardistes.

Totes les dates específiques estan pendents de confirmació i seran comunicades properament. A la presentació van assistir tres dels protagonistes: Pep Moreno, Fran López i Carles Flinch.

Diversitat gastronòmica en un matí ple d’experiències culinàries

L’esdeveniment va permetre als assistents degustar plats emblemàtics dels restaurants dels tres sectors. Cada establiment va expressar així la seva personalitat mitjançant algunes creacions destacades incloses a les cartes d’hivern o propostes novedoses.

S’ha d’assenyalar que Grandvalira disposa actualment d’un total de 60 punts de restauració dins l’estació; sumant els dominis gestionats per Grandvalira Resorts s’arriba fins als 86 punts. Aquesta xarxa ofereix opcions adaptades tant als paladars exigents com als esquiadors que busquen pauses ràpides sense renunciar a productes locals autòctons i elaboracions cuidant la qualitat.

Destaquen alguns plats servits durant el matí com els arrossos típics aportats pel CBbC Costa Rodona o el caneló creat pel mateix Nandu Jubany disponible al Piolet o Vodka Bar. La carn ha estat protagonista gràcies al porc ibèric ofert pel Pla de les Pedres o les hamburgueses gourmet signades Vacanal i La Suculenta. El Llac de Pessons va preparar un saborós capipota mentre que el restaurant amfitrió va escollir carn de xai combinada amb empanades icòniques pròpies.

Tota aquesta experiència s’ha maridat perfectament gràcies a les begudes facilitades pel KSB Coll Blanc. Finalment, Sari juntament amb My Corner han tancat el menú oferint postres deliciosos que han posat punt final a aquesta celebració culinària plena d’innovació, tradició i diversitat.