L’estratègia la Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible ha desplegat la seva part formativa, amb dos cursos emmarcats dins les Jornades de Cuina d’Hivern la Massana Fogons. “Es tracta d’anar introduint entre la població diferents pràctiques fàcils i accessibles, perquè la gent es vagi unint al moviment gastronòmic sostenible des de les seves cuines”, afirma Kattia Juárez, , enginyera agrícola i experta en sostenibilitat, que està al capdavant dels tallers.
Tant el primer curs, que es va fer dissabte passat, com el segon, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana, han exhaurit les places disponibles. El més important és que els participants van valorar molt positivament l’experiència.
Els cursos són possibles gràcies a la participació de l’hotel Princesa Parc, que cedeix gratuïtament les seves instal·lacions.
Durant el taller, es va demostrar que amb les restes de menjar es poden fer plats deliciosos, per la qual cosa, evitant el malbaratament també contribuïm a l’economia domèstica.
Entre els plats que es van elaborar hi havia diferents receptes d’arreu del món, incloent plats vegans i sense gluten.
Les Jornades de Cuina d’Hivern, que es fan durant el mes de febrer, compten enguany amb les propostes de divuit restaurants, a més dels tres que ofereixen menús de calçotada, que allargaran la seva oferta mentre duri la temporada d’aquest producte.
Participen a les Jornades els restaurants: Émo NH Collection Andorra Palomé, Molí dels Fanals, Don Piacere, la Minjadora del Sinquede, Toc Anyós Park, Carroi Abba Xalet Suites Hotel, Hostal Palanques, Coll de la Botella, Terroir Bistrot Cafè, Versió Original, Borda Xica, Tapeo de Dario, Sentro’20, Tuco-Delivery, Borda Raubert, Andrea, Malandra i Oolong.
A més, hi ha tres restaurants que se centren en les calçotades: l’Hort de Casa, Cal Silvino i Borda Eulari.
També hi ha tasts de vins, concebuts de forma amena, entenedora, divertida i sostenible. Els organitza MGI Gastronòmic.