Es presenta el full de ruta del nou Pla Nacional de la Joventut d’Andorra

La trobada ordinària ha permès presentar el procés de creació que s’inicia a partir d’ara per a l’elaboració del nou Pla Nacional de la Joventut d’Andorra

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha presidit aquest dimarts la Taula Mixta de Joventut, òrgan que agrupa, tant a escala tècnica com política, el Govern, els 7 comuns, l’associació Carnet Jove i Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra.

La trobada ordinària ha permès presentar el procés de creació que s’inicia a partir d’ara per a l’elaboració del nou Pla Nacional de la Joventut d’Andorra (PNJA). La ministra ha presentat davant de la Taula el full de ruta pel qual s’estableixen les diferents fases d’elaboració del pla que es farà entre totes les parts presents en la reunió.

Recordar que el PNJA té com a objectiu fomentar la participació activa dels joves a tots els nivells del treball de joventut i, alhora, reforçar la coordinació dels diferents actors implicats en aquesta matèria. El nou pla s’alinearà amb les recomanacions del Consell d’Europa i amb l’Estratègia de la Unió Europea per a la Joventut 2019-2027.

Així mateix, la reunió d’aquest dimarts també ha aprovat les modificacions del Reglament de les activitats de lleure en vigor des del 2020.

Finalment, s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i la Universitat d’Andorra per al reconeixement de crèdits de lliure elecció als alumnes que duguin a terme activitats d’interès social.