Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Escaldes-Engordany incorpora millores laborals dels treballadors

Avatar photo

El Comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat, aquesta tarda, la modificació del reglament de la funció pública que comporta millores en les condicions laborals dels treballadors comunals. D’aquesta manera, a partir d’ara i dins l’apartat que fa referència als permisos administratius retribuïts, els dos dies naturals de permís que es donen per operació d’un familiar es podran agafar dins els set dies naturals següents al fet causant.

Alhora, s’amplien les causes de justificació per destinar part del còmput d’hores que el treballador comunal disposa per assumptes personals. Així, de les 40 hores anuals totals, 30 hores podran destinar-se també a sessions de fisioteràpia, consultes de  medicina alternativa, logopedes, psicòlegs, advocats, notaris, veterinaris, reunions escolars i funerals. Les 10 hores anuals de lliure disposició restants es podran destinar a assumptes personals.

També es modifica l’article referent als triennis. En aquest sentit, s’unifica l’import dels triennis a  tothom per igual sense fer cap diferència, independentment, dels triennis que porti acumulats el treballador.

En la sessió de Comú d’avui s’ha donat llum verd a l’ordinació de regulació de la participació ciutadana en iniciatives reglamentàries populars d’àmbit comunal. Això suposa que la ciutadania  podrà intervenir en les polítiques públiques fent propostes i suggeriments al Comú. No obstant això, totes aquestes propostes hauran de tenir, prèviament, el suport d’un nombre de signatures no inferior al 10% del cens electoral comunal. Alhora, les propostes amb iniciatives reglamentàries  populars s’hauran de referir íntegrament a les competències pròpies del Comú.

L’ordinació també estableix una mínima regulació de la participació d’infants i adolescents i, alhora,  s’adoptaran mecanismes de seguiment de les opinions expressades per ambdós col·lectius amb la finalitat de poder identificar els seus problemes i expectatives tan pel que fa al seu benestar  subjectiu com l’interès públic.

Un altre punt a destacar és l’aprovació del suplement de crèdit per tirar endavant els treballs  relacionats amb les instal·lacions de climatització per a l’Escola Bressol 1. Això suposarà que a  l’estiu del 2024, els usuaris de l’esmentada instal·lació disposin d’aire fred. I això serà possible  després que l’edifici del Prat del Roure hagi quedat connectat a la xarxa de fred i calor de FEDA  Ecoterm, d’on l’Escola Bressol 1 està enllaçada. Aquesta mesura s’emmarca dins les accions que ha  impulsat el Comú d’Escaldes-Engordany per fer front al canvi climàtic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty + seven =

Notícia anterior

Gaudim de cultura de proximitat amb Deprop del Morell

Notícia següent

Salou acull una trobada amb els millors creadors de continguts de viatges

Notícies relacionades